ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Междусъседски войни за паркоместата пред блока
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:06 / 15.12.2010Коментари (80)13510
© Plovdiv24.bg
За все повече разпри и отмъщения заради това, че някой паркирал на нечие друго място пред блока, сигнализират читатели на Plovdiv24.bg.

След като само преди два съобщихме, че кола в "Тракия" осъмна със счупени стъкла и срязани гуми на паркинг пред блок, друг автомобил бе сполетян от същата участ. С камъни били изпочупени всички стъкла, без вътре да е пипнато нищо.

"Това е отмъщение от съсед, че сме спрели на неговото място, сякаш си го е купил", сигурен е потърпевшият, към когото преди са били отправяни словесни закани.

Други читатели пък гостували у родители, но явно заели "нечие" място и, тръгвайки си, се оказали блокирани - на 3 см била спряна "титулярната" кола, а за наказание и назидание била открадната и едната чистачка. Нямало как - при разминаването ударили страничното огледало на собственика, а той пък взел, че пуснал жалба как автомобилът му е ритан.

"Кога ще престане това "заплюване" на паркоместа без основание"? - пита следващ препатил.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това, което ми харесва е, че в коментарите тук си проличава, че има немалко хора с рационално и дясно мислене тук, а не само комунистически отрепки. Има шанс.
+1
 
 
Има само един проблем. Това е супер селския манталитет на голяма част от хората да паркират задължително възможно най близко до жилището си. Ако е възможно ще паркира на стълбището. Собственик си на апартамент, а не на част от даден паркинг. Като няма място ще паркираш на 100 метра от блока и ще повървиш 1минута - така правят цивилизованите хора. Но на тези, които са свикнали на село да паркират до къщата трудно ще им го обясниш
+1
 
 
Искам да попитам: Какво може да направи човек, който отива на гости примерно, паркира си нормално до другите коли и после си намира колата разбита ??? Доказателства няма разбира се за извършителя. Освен да следи след това кой спира на това място и да изпотроши и неговата кола.
+1
 
 
Е ,ТОВА НАПРАВИ КОМУНИЗМА-ЕДНИ ОБЩЕЖИТИЯ С ОЗЛОБЕНИ ЖИВЕЕЩИ В ТЯХ ЧОВЕЦИ .ОБЩИНСКИТЕ ИМОТИ ПРЕД БЛОКОВЕТЕ СА ПАРЦЕЛИРАНИ ОТ БИВШИТЕ ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ ,ДЕТО ВСЕ ОЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП ИЛИ АТАКА ,ПЛЮЯТ ИВАН КОСТОВ- НО ИНАЧЕ МНОГО ОБИЧАТ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ. И АКО МОГАТ ДА ПРИСВОЯТ И ОББЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ-СПРАВКА Пловдив , БУЛ АЛ.СТАМБОЛИЙСКИ 18,-ДЕБЕЛИЯ АНГЕЛ ОТ С. АРДА,СЕГА ГОРД ЖИТЕЛ НА ГРАДА НИ.
+2
 
 
Е-хе, нали всеки с кола иска ! Комплексът е строен по времето на комунизЪма, когато хората се предвижваха с градския транспорт, а колите бяха малко. По принцип в такива ЖК живеят бедните/от гетото, които не могат да си позволят кола, с времето ще се подмени населението, ще се усетят пишман-баровците че не е тарикатско да се вреш в панелка. С нетърпение чакам ните цени на гражданската отговорност. сулю-пулю с кола, за някои е удобство, ама други избиват комплекси.
+3
 
 
Пълна простотия и селяния на иначе наричащите себе си граждани! Какво е това "мое" и "твое" място, какви са тези глупости? За какво изобщо се захващам да пиша, след като всичко е толкова първично и абсурдно? Защо не се вземат марки като се копират вече работещи неща по другите държави, например от Финландия - там всеки си има определено място пред блока, ЗА КОЕТО Е ПЛАТИЛ, и никой, ама никой друг не спира на него! Ако спре - платилият за мястото се обажда на службите, те идват и го вдигат! Но цената на услугата е включена в платеното за паркомястото. Ако идват гости - за тях има отделни няколко места до "платените". Да, но на тези места не можеш да стоиш до засиняване, а най-много 4 часа (което не важи от 24.00ч до 6.00ч), но задължително трябва да сложиш табелка на стъклото кога си паркирал. Ако просрочиш, до 15 мин идват и ти лепват глоба от порядъка на 200 евро. Ако излъжеш с времето - също. Просто и ясно! Всеки си изпълнява задълженията - шофьорите да не нарушават закона, а службите да вдигат или глобавят. Това е - яки глоби и наказания, които да се събират мигновено! Така ще се оправим, с нищо друго не може - як контрол! Не мислете, че хората на запад са по-стока от нас - и те хвърлят, и те трошат, но пак давам за пример Финландия - там им удържат по около 200-300евро от заплатите всеки месец (зависи от заплатата), за да чистят след тях. Но както и да е, чакайте, че се отплесмах.....сега пак за паркирането - тук при нас обаче има два проблема: единият е, че "нямаме държава", т.е. не можеш да имаш вяра на службите, а и да си сигурен, че те ще си свършат работата навреме, а вторият е чисто балканският (или българският) ни манталитет! Той донякъде е и причина за първия, но сега не говорим за това. И в този ред на мисли, кой ще извади 50-100лв. на година за паркомясто? Ох, Боже, хаха, смешно ми е направо, когато си представя как именно вечно недоволните няма да спрат да мрънкат и няма да искат да платят! От друга страна пък управниците няма и как да осигурят паркоместа за колите и пак някой ще си прибере парите следтова. Цялата картинка ние смешна на нас! Добре, че в момента вали сняг, та поне мръсотията ни не се вижда.....
+2
 
 
В Тракия е кошмарно,изобщо не разбирам как този тъп квартал стана най-добрият в Пловдив според някаква си анкета във фейсбук.Аз ежедневно имам проблеми с паркирането пред собственото си жилище,случва се да намирам място през 2-3 блока от моя.Ужасно е.В същото време не виждам какво може да се направи,просто автомобилите станаха прекалено много.Освен това има доста изоставени автомобили,които малко или много заемат места.В този ред на мисли,някай знае ли на кой телефон може да се сигнализира за изоставени автомобили?
+1
 
 
Ами честно казано наистина никой не е прав да се разправя за общинските места пред блоковете.Само,че проблема идва от това,че изникналите нови кооперации,нямат толкоз гаражи ,дори няма пред тях място къде да се паркира и хората от тях търсят местенце къде да паркират.Ако всичко се правеше както трябва едва ли щеше да има такъв проблем. А другот е,че има наглеци,които си държат камиони,каравани/от тези за стребилщата дето са/ пред блока,дори в тревните площи при условие,че живеят на другия край на Пловдив,но понеже тук имали роднини,щели да ги тържат тук.Явно от техния паркинг са ги изгонили,а тези каравани ,камиони ,по закон доколкото знам трябва да се държат на платен паркинг или друг такъв но не и пред блока,не и в тревните площи. А иначе щом общините не хаят аз не бих тръгнал да се разправям с хората и излишно да си тровя нервите.Цялата ни държава е такава като почнеш от най-големия до най-ниско седящия управник!!!
+4
 
 
Мисля,че всички подвижни метални и неметални гаражи трябва да изчезнат от междублоковите пространства.Пред входовете да имат право да нощуват само колите,които се водят по местоживеене и временните гости на живеещите във входа.Редовна практика в Изгрев е роми от Столипиново да паркират вечер колите си пред входовете на блоковете извън квартала си и да се прибират пеш 700-800м до къщите си а на сутринта идват пак пеш да си ги вземат.Те заемат мястото на постоянно живеещите във входа а самите те живеят на други адреси.Във този смисъл съм съгласен всеки да си знае мястото пред входа си и външни лица да не се допускат само за паркинг А що се отнася за гостите на живеещите във входа-добре дошли!Никой няма нищо против тях.
+3
 
 
В центъра също е трагично, но там виновна е Общината защото по закон вече за всеки апартамент в проекта трябва да има в сградата гараж или паркомясто, но на тях нали им излиза скъпо да правят подземни паркинги и разрешават после предвидените гаражи да се преустройват в магазини или пък тарикатите строители вместо на проекта да пишат апартамент го продават за ателие и за него не се иска гараж. Затова ако знаете как се кефя задето кварталните гаражи фалират и умират и сега се чудят как да си ги чукат в главите, хем и сумати рушвети дадоха да ги преустроят в магазини. Сега да ги преустройват в гаражи и да ги дават под наем аз от 6м. си търся гараж под наем, но се дават само магазини под наем защото искам нистина да знам, че като се прибера има къде да спра, а не да обикалям като глуха кучка и да се чудя кой ми е свил антената или чистачките. Когато се мислеше миналия мандат на ОбС синята зона и като се обсъждаше пропуските на живеещите, като предложих на всеки който си е направил гаража в магазин да не се дава пропуск защото явно не му трябва да паркира много хора скочиха срещу мен, което ме навява, че много хора са в тая далавера, но нейсе аз тогава разбрах, че няма да се оправим и явно трябва да изживеем първо партизанските воини.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Грипна епидемия обхвана страната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: