ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Международни специалисти по белодробни болести се събраха на конгрес в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:11 / 03.06.2010Коментари (0)938
©
Третият национален конгрес на Българско дружество по белодробни болести, който ще се проведе до края на седмицата в Пловдив, беше официално открит днес.

Тази година форумът е част от кампанията „Здраве за белия дроб 2010", която стартира през февруари и е национална инициатива, работеща усилено в партньорство с Международната година на белия дроб (2010 Година на белия дроб). Патрон на кампанията е кметът на Столична община, госпожа Йорданка Фандъкова.

Националният конгрес се провежда на всеки две години като събира на едно място български и международни специалисти в пулмологията. Тази година специален гост - лектор на конгреса ще бъде президентът на Европейското респираторно дружество проф. Николаос М. Сиафакас. Основен акцент на откриващата пресконференция беше официалното обръщение на кмета на Ню Йорк, Майкъл Блумбърг, чрез което той обяви подкрепата си за инициативите на Българското дружество по белодробни болести, а именно - националната кампания „Здраве за белия дроб 2010" и организирания като част от нея Трети национален конгрес. За първи път българска кампания е подкрепена от Майкъл Блумбърг, известен с воденето на строга и обществено ангажирана политика за подобряването на общественото здраве и борбата срещу тютюнопушенето.

В приветственото си писмо до Българското дружество по белодробни болести Майкъл Блумбърг казва: „В общия си стремеж да градим по-здравословно бъдеще за нашите жители, ние сме щастливи да имаме партньор в лицето на Българското дружество по белодробни болести. Третият конгрес е прекрасна възможност за международната здравна общност да обмени информация и да развие нови идеи за борбата с белодробните болести. Приветствам дружеството за организирането на това събитие, както и за техния растящ ангажимент да подобряват здравето и благополучието на хората в България и по света."

Целта на Третия национален конгрес е да предостави поле за дискусия по проблемите на респираторната медицина и белодробната патология на известни български специалисти с утвърдени световни експерти. За първи път тази година общопрактикуващите лекари и специализантите-пулмолози ще имат възможност да вземат участие в сесии за повишаване нивото на тяхната квалификация.

Председателят на Българското дружество по белодробни болести, доц. Коста Костов коментира: "Убедени сме, че конгресът ще допринесе за развитие на модерните методи в лечението на белодробните болести. Ето защо отразяването на този форум, ще изгради положителен имидж на България и ще затвърди страната ни като една от водещите държави в ЕС в изграждането на специалисти-пулмолози."

Предстои най-цитираният световен учен в областта на белодробната медицина и член на кралското общество на лекарите и Академията по медицински науки проф. Питър Барнс да изнесе почетна лекция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1549) 16%
Спас Гърневски (1347) 14%
Д-р Иван Чомаков (919) 10%
Славчо Атанасов (2488) 26%
Иван Тотев (2462) 26%
Здравко Димитров (838) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: