ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Международен фотосалон Пловдив 2020 награждава победителите и открива изложба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:40 / 25.08.2020Коментари (0)1789
©
В града под седемте тепета, вече за седма поредна година се провежда Международен фото салон Пловдив. И това се оказа напълно щастливо нумерологично съвпадение, имайки предвид трудната 2020 година, белязана със знака на един миниатюрен, но лош вирус! И въпреки всички трудности и изпитания, на които организаторите бяха подложени от рестриктивните обстоятелства, те успяха да привлекат вниманието на общо 369 автора от 54 държави, с 4441 фотографии във всички 6 раздела. Петчленно жури от двама чужденци и трима българи разгледаха и оцениха всички фотографии в рамките на 3 дни - от 10 до 12 юли. И това се случи физически, на живо, въпреки транспортните и логистични проблеми създадени от Covid-19 - срещи които сега се случват много рядко в подобни текущи културни събития по света – просто животът сериозно се трансформира във все повече онлайн и дигитална форма!

Председател на журито бе Борислав Милованович, EFIAP/p, ESFIAP, EPSA, GPU CR 3 HonPESGSPC, HON.FICS от Сърбия, а втория чужденец бе г-жа Клаудия Диетл, EFIAP/b от Германия. Българските жури членове бяха - Цончо Балканджиев, EFIAP; Ивайло Сакелариев, AFIAP и Димитрина Андреева, EFIAP.

В последния ден на тяхното гостуване в Пловдив на база на високия си професионализъм и опит те избраха за финалната селекция 1085 фотографии на 323 участника от 51 страни от 4 континента, както и определиха всички награди.

В момента организаторите подреждат голямото книжно тяло, в което отпечатват голяма част от тези финалисти, но то ще бъде готово малко по-късно и поради многократните отлагания заради вируса, тази година за откриването на изложбата каталогът няма да е готов. По-късно албумът ще стигне по пощата до всеки 1 участник –  т.е. в 51 страни по света, късче от Пловдив ще радва очите и душите на многобройни фенове на изкуството на светлината. Екземпляри от каталога ще бъдат раздавани и на откриванията на пътуващата изложба "Избрано 2020“. И макар че един от важните акценти в откриванията на МФС Пловдив през годините е именно каталога, има достатъчно други причини, заради които можете да посетите Пловдив от 29.08. до 14.09.2020, периодът в който е изложбата.

Официалното представяне пред публика на тазгодишните най-добри фотографи и техните творби ще се състои на 29.08.2020, от 17:30 ч. в Пловдив, Античен театър, северен вход. Изложбата ще бъде експонирана по оградите на театъра (както при 2-та селекция 2019, миналата есен), а мястото където ще се съберат гости и организатори, ще е в дясно между най-западния вход на театъра и АМТИИ.

Кои са победителите, какви награди ще получат -ще разберете на място!

Малко хубави новини в аванс:

Голямата новина, а същевременно и приятна изненада свързана отново с града със седемте тепета, е че най-добре представилия се автор в салона е пловдивчанин! Официалният знак на FIAP за този приз - светло синя FIAP значка, той постигна с общо 18 приети кадъра (от 24) във финалната селекция. Честито на фотографа-творец, с пожелания за още по-високи успехи в най-младото и светло изкуство! И дано прослави името на Пловдив и в друг фото салон по света с подобно най-високо постижение!

Друго престижно постижение свързано с града ни е Дипломата на Община Пловдив, която тази година бе спечелена от друг популярен пловдивски фототворец.

Българските участници спечелиха 49 награди (на общо 30 фото творци) и с голяма гордост можем да заявим, че българските автори представиха напълно достойно България. От всички наградени български участници, 14 са от Пловдив с общо 20 награди. Единственият Български фото клуб, Фотографска Задруга Пловдив (ФЗП) също се представи много добре – трима от авторите, членове на клуба, спечелиха 3 награди.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: