ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Масово сборище на русофили в Пловдивско, стотици подкрепиха диктатора Путин
Автор: Георги Кирилов 09:47 / 26.09.2022Коментари (29)7376
Носенето на тениски, изобразяващи руски мечки, развяването на знамена със символи "Z" и снимки на Путин. Войната в Украйна не попречи на българските русофили, които се събраха в Калофер в неделя, за да изразят своята подкрепа към всичко руско.

България е член на ЕС и НАТО с исторически близки връзки с Русия. В страната все още има много граждани, изпитващи носталгия по бившия комунистически режим.

Прокремълският митинг се направи точно, когато наближават избори да се върне към урните, а страната се бори с идентичността. В новата си история България никога не е била по-разделена. Това пише агенция "Франс прес" в свой репортаж.

Христо Ганев, 60-годишен шофьор, бе пристигнал на събитието рано. Купи си тениска с емблемата на "Z" на офанзивата в Украйна от един от многото щандове, продаващи руски дрънкулки и сувенири.

"Без Русия България нямаше да съществува“, каза той пред АФП, имайки предвид Руско-турската война от 1877-1878 г., в която Русия освободи България от петвековното османско господство.

Ганев е женен за рускиня, която среща, когато работи в Сибир през 80-те години на миналия век, и казва, че подкрепя нахлуването на президента Владимир Путин в Украйна.

 

Той вярва на безумните твърдения на Путин, че войските на Русия правят всичко възможно да преборят нацизма. Ганев казва, че дори е съгласен да има ядрена война, "ако това е цената, която трябва да се плати, за да може България да се освободи от американското господство".

Иначе събитието трябваше да се проведе на брега на язовир "Копринка", но местният кмет отказа да бъде домакин поради чувствителността на войната в Украйна. Вместо това се проведе в планинска местност с изглед към град Калофер.

"Това е единственото свободно събиране в света“, каза Николай Малинов, лидер на организацията, която обединява българските русофили.

Припомняме, че Прокуратурата през 2019 г. обвини Малинов в шпионаж в полза на Москва, а същата година Путин го награди с държавната награда "Ордена на дружбата".

"За българите да обичаш Русия е като да обичаш сестра си, майка си“, каза той пред публиката  под бурни аплодисменти.

Сред най-младите путинисти, които се присъединиха към митинга, бе 17-годишният Георги Иванов, който беше увит със знаме на съветския лидер Йосиф Сталин.

"Харесвам авторитарните режими, защото те гарантират единство, без да се тревожат за етническите и сексуалните малцинства“, каза гимназистът, като каза, че не вярва на твърденията, че руските войски са извършили военни престъпления в Украйна.

Една от участничките в митинг бе 70-годишната Венета. Тя носеше транспарант в подкрепа на референдумите за присъединяване към Русия, провеждани от промосковските власти в четирите украински региона.

Пред АФП тя заяви, че би приветствала същата възможност в България. 

Социологическо проучване, проведено през април, показа, че близо половината българи смятат, че Русия не е отговорна за ситуацията в Украйна, а мнозина не подкрепят доставката на оръжие за Киев.

"Жалко е, че българите, които са предимно русофили, се оставиха да бъдат управлявани от шепа прозападни хора“, каза 66-годишната Татяна Иванова, рускиня, която живее в България от четири десетилетия.

Почти сигурният победител на изборите ще е Бойко Борисов, който ръководи държавата почти непрекъснато между 2009 и 2021 г.

Но анализаторите предупреждават, че той може да има трудности при изграждането на коалиция и някои прогнозират нови избори през идните месеци, завършва своя репортаж "Франс Прес".


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Я,ама вие сте живи и мърдате,за вас става дума*финт*,луку пд*,селянина от село*!Браво,дерзайте другари,победа будет НАД вами!А вие - под нея,на място злачно....
-2
 
 
Всеки има право на позиция! Факт е, че в момента по заповед на САЩ и ЕС всички пишат против Русия. Факт е и че войната не е от ничия полза особено за обикновените хора, които просто искат да живеят. Тази война обаче, очевидно се поддържа умишлено и това за жалост е ФАКТ! Америка и Русия си мерят п....те, а всички останали страдат! Който иска да харесва, който му е кеф. Мен ме интересува България да е добре.
-4
 
 
Русия ли води операция или Нато.Защо Украйна е бъкани с бази и лаборатории на Дън???Европа има ли собствена и независима политика ???Нека се гледат и двете страни Нато и Русия .
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+5
 
 
Тези ще тежат като камък на шията на България и ще я влачат към дъното до последния си дъх. Прокудиха децата и внуците си в странство, съсипаха им бъдещето, но продължават с идиотската си идеология. Вечно презрение за тях!
+5
 
 
“Една от участничките в митинг бе 70-годишната Венета. Тя носеше транспарант в подкрепа на референдумите за присъединяване към Русия, провеждани от промосковските власти в четирите украински региона. Пред АФП тя заяви, че би приветствала същата възможност в България.”
+6
 
 
БОЛНИ МОЗЪЦИ КАТО ВАШИЯ ДИКТАТОР ПУТЛЕР СТЕ.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+5
 
 
“Ганев казва, че дори е съгласен да има ядрена война, "ако това е цената, която трябва да се плати, за да може България да се освободи от американското господство".” Какво повече да каже чове?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: