Мамалев, Антон Радичев и Чечо подлагат на тест алчността в комедията "Волпоне"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:31 / 23.04.2014
1137
Сатиричният театър идва с премиерния спектакъл "Волпоне" на 11 май в Дома на културата в Пловдив. Георги Мамалев се превъплъщава в образа на хитрия Волпоне "Лисицата"(имената на всички персонажи в превод означават характерни животни, птици или насекоми), преструващ се на тежко болен. 

Пускайки слуха, че в завещанието си все още не е посочил кой ще наследи несметното му богатство, той събира около "смъртното" си ложе цяла орда ламтящи за парите му венецианци. Силно аплодиран от публиката е Антон Радичев в ролята на най-уродливия в алчността си образ - лихваря Корбачо. 

Очаквано перфектна игра показват Стефан Щерев - Чечо и Кирил Ефремов. Дамите Вълчица и Гълъбица - проститутката на Нона Йотова и уж порядъчната съпруга на Жанет Иванова, са направо блестящи! Зрителите особено ще се насладят на изпълнението на Димитър Живков - достоен носител на наградата "Аскеер 2013" за изгряваща звезда, и на младия пловдивски талант Михаил Сървански.

Постановката е дело на новия шеф на Сатирата - проф. Здравко Митков, който за втори път посяга към класическия текст след като го постави в Народния театър с участието на Андрей Баташов. Защо за пореден път се захваща с реализацията на тази пиеса, писана преди повече от 400 години, той обяснява така: 

"С помощта на комиците е много по-лесно да се огледаме и да се надсмеем над себе си - с крехката надежда, че някой ден може и да се променим. А когато тъжни неща се разказват от най-смешните актьори, имаме гаранция за много хумор и безкрайна забава".

Билети за премиерната комедия "Волпоне" на цени от 8 ,10, 12 и 14 лева се продават в Билетен център пред Общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Minimart – Сърцето на квартала, което ускори пулса на българския ...
Кметът Костадин Димитров празнува рожден ден днес. На колко става...
Пепа Деведжиева, "Синя България": Време е държавата да затегне ко...
Има промяна на местата за гласуване в Пловдив. Проверете кoя е ва...
В Пловдив откриват "Хемус 2024"
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).