ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Малкият бизнес дава акъл на премиера как да измъкне страната от кризата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:11 / 30.04.2010Коментари (11)3721
© Plovdiv24.bg
"И 50% да направят ДДС-то, няма да свърши работа на правителството. Още повече ще се стъжни положението, ще продължим да съкращаваме работници. Най-надеждната антикризисна мярка е да се подкрепи малкият и средният бизнес", анонсира исканията на Националната асоциация на българския бизнес към правителството председателят й Светлозар Николов пред журналисти в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.    

Още днес асоциацията разпространява открито писмо до Бойко Борисов срещу упражнявания от чуждестранните банки финансов геноцид и липсата на ефективен контрол над частните съдебни изпълнители. Банките, спрямо които съществували подозрения, че действат като картел, и частните съдебни изпълнители били комбина. Правителството имало механизми да наложи нисколихвено кредитиране. 

Това можело да стане чрез Българска банка за развитие, която да отпуска кредити на малкия и средния бизнес с ниски лихви и гратисен период, което ще принуди чуждестранните банки да предложат конкурентни условия. От 500-те милиона, отпуснати от Станишев като антикризисна мярка, до малките фирми не бил отишъл нито лев. Предлага се и приемането на закон за защита на собствеността по време на криза, според който банките да нямат право да пристъпват към принудителна продажба на имоти.

Другата голяма беда за малкия бизнес били частните съдебни изпълнители, които деряли кожи без да им мигне окото. "Защо не ги пратят примерно при Маргините, а вършеят при беззащитните, след като банките самоволно вдигнаха лихвите и поставиха много българи в неплатежоспособност?" - пита Николов.

Освен че поставят въпросът с ЧСИ-тата в писмото до премиера, още в понеделник асоциацията ще сезира прокуратурата, Висшия съдебен съвет, Комисията за защита на конкуренцията. Ще изпратят изложение и до Еврокомисията, надявайки се, че няма да опре тя да се занимава с проблема, а българското правителство ще вземе адекватните мерки. 

От българските институции се иска да извършат пълна проверка на приходите на частните съдебни изпълнители за последните четири години и да започне редовен контрол над дейността им. Настоява се и за драстично намаление на събираните такси, които значително увеличавали реално дължимата сума.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 30.04.2010 г.
0
 
 
Касовите апарати са наистина напълно излишни за фирмите плащащи патентен данък.Единственото им предназначение е,като те проверяват данъчните и открият разлика в касата и наличноста да искат рушвет...
на 30.04.2010 г.
0
 
 
Ми съкращавайте бе малоумни робовладелци!Просто по някое време ще затворите и вие ще дойдете на нашето-наемни роби.Тогава ще разберете дали е хубаво да тъпчете и мачкате хората за мизерни заплати///
+3
 
 
Хората са прави. Стъпете на врата на банките - сваляне на лихвите с 5-6 пункта -варианти много
+2
 
 
Прави са от асоциацията.Всичко е легнало на плещите на дребният бизнес.Само като си помисли човек колко плащания има един малък обект.Конкретно,защо трябва един малък магазин,кафене или друг обект да има касов апарат,след като се знае ,че този обект никога няма да има оборот от 50 000 лева.Това натоварва дребните търговци с излищтни разходи,тъй като те са на патент.Освен това всяка година трябва да заплащат задължително абонаментни такси за този същият излишно закупен касов апарат и то не малки суми.Защо е така?Какво правят толкова тези фирми за касови апарати та трябва да се заплащат ези такси.Наредили са се и те да се облагодетелствуват на чужд гръб.На кого ли са тези фирми,питам се аз.Един касов апарат струва ,колкото годишната вноска за сервиз.Това ако не е ограбване чрез рекет здраве му кажи!
-1
 
 
Който е взел кредит и не може да го изплати му прибират обезпечението и го продават на някой който има пари и да се надяваме да се справи по-добре. Пазарен принцип (боли но това е истината - капитализъм)! А бакните прилагат златото правило - "държат златото и определят правилата"
+3
 
 
Никой не бива да остава безконтролен. Особено в условията на криза. Предложението за създаване на Българска Банка за Развитие е много разумно и е нужно да не се бавим със създаването й! Защото чрез нея европейските кредитни линии могат да се контролират, а не чрез мафиотските Булбанк, Пощенска банка и т.н.
+3
 
 
Да се върнем към принципа -"Доверяй и проверяй"!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1535) 16%
Спас Гърневски (1336) 14%
Д-р Иван Чомаков (909) 10%
Славчо Атанасов (2458) 26%
Иван Тотев (2433) 26%
Здравко Димитров (826) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: