Малчугани от "Малкият принц" посетиха горския разсадник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:45 / 10.10.2014
1265
Вчера от 10.00 ч. 90 деца от подготвителните групи от ЦДГ "Малкият принц" посетиха Държавен горски разсадник към Държавно горско стопанство, гр. Пловдив на "Голямоконарско шосе".

Организираното посещение на разсадника е в синхрон с политиката на детското заведение за възпитаване на любов и грижовност към живите обекти на природната среда и усвояване на причинно-следствени връзки, фактори на растеж и развитие. 
 
Децата се включиха с личен принос към отглеждането и поддържането красотата на растителните видове, като посяха лично 90 кестени и периодично ще се грижат за тях, проследявайки развитието им. 

С цел възпитаване на уважение към труда на горските работници и изграждане на топли взаимоотношения между институциите, те изработиха пано от отпадъчен и природен материал, съдържащо логото на двете организации, както и картички, рисунки и изделия от други природни материали, които подариха на работещите в горското стопанство. 

С летящ фенер те отправиха своето послание към хората от света: "Да обичаме гората, цветята, тревата, водата и всичко създадено на земята"!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).