ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Майки от Пловдив и областта прибрали 100 хиляди лева неправомерно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:08 / 21.06.2010Коментари (7)2728
© Plovdiv24.bg
119 са майките от Пловдив и областта, уличени в неправомерно получаване на обезщетение за гледане на дете до 2-годишна възраст, сочи анализът на НОИ, обхващащ периода от 1 януари 2007 до 31 декември 2009 година, научи Plovdiv24.bg.

Те са попълнили декларация, че децата им не посещават детски ясли и на практика са получавали по 240 лева незаконно. При тръгване на детето в детско заведение и връщане на майката на работа, тя получава 50% от майчинството, а ако не се върне на работа и си остане вкъщи то се прекратява.

Когато били засечени получените в НОИ данни и тези, подадени от общините, се разбрало, че има родители, дали децата си на ясли непосредствено след навършване на 1 годинка и така почти цяла година ежемесечно са прибирали неполагащи им се суми. Сега обаче те, заедно с лихвите, ще трябва да бъдат възстановени. На тези, които не могат да върнат цялата сума наведнъж, ще им бъдат изготвени индивидуални погасителни планове.


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 2
15.06.2010 »
14.04.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Проблемът е, че това наистина вероятно са съвсем не ромски майки. Когато подписваш декларацията, че не си дал детето на ясли, то - самото дете е едва на 9 месеца или максимум година. А когато го даваш на ясли е поне на година и два-три месеца. Тогава трябва да се попълни нова декларация, която е за промяна на обстоятелствата. Въпросът е, че трябва да си наясно какво, кога и защо попълваш и подаваш, а няма кой да ти го обясни както трябва. Аз самата отдавна не получавам обезщетения (изключително тъп термин, сякаш детето ми е вид щета), но заради тъпите им системи на НОИ и социалните се разправях 4 месеца, за да им върна 38 лв., надвнесени ми от тях, без да съм ги искала! Не можело на касата да им ги внеса, а трябвало да чакам да ми назначат ревизия!? После им плащах и лихвичките за забава на плащането - смешници пълни! Малоумието е на всякъде - бъдете нащрек!
-2
 
 
Според "компетентни" служители, щом майката е дала детето в детска градина, то тя трябва да получава половината от детската добавка.Това е смешно и позорно за страната ни ! Нима от този момент нататък майката ще се грижи за детето си само наполовина ??? Тази българска тъпотия е за рекордите на Гинес.
+4
 
 
Те от много хубаво ще крият.... щото 240лв са много... 110лв. са си напълно достатъчни нали... бати държавата. Няма да са мангали а са си Българи... Трудещи се Българи... Циганската практика е на 2години - 1бр. сигане. Работа не се хваща и детските си вървят нон-стоп... И така една поточна линия на сини дупета... Имаше тука една за 1 месец беше дошла да мие у фирмата - на 30години - 7броя родила... Правете си сметка... Не е работа да се прави така, че българските семейства да връщат парите, които са похарчили по българското бъдеще... Трябва да се направи така, че майчинство да се получава примерно до 3-тото дете. От 4-то нагоре да няма майчинство... И то майтап няма, че с тоя темп... след 20години... who knows... Ама и who cares... :) Сипвай!
+1
 
 
да да....а на циганите никой не им търси отговорност,че от просия вадят повече от работещите българи,една на автогара родопи отиде до охраната и му вика "дай 2 лева че имам само 48,а ако се прибрса с по-малко от 50 оня ще ме пребие".....и си вадят от просия и майчинство и социални помощи и какви ли не още фондове и др помощи....бай мангал има кой да го гледа,нас българите няма кой да погледне....
+3
 
 
Нека преведа заглавието - "Мангали от Пловдив и областта прибрали 100 хиляди лева неправомерно".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: