ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Махнаха бариерата на Гребната
Автор: Васил Динев 08:52 / 02.12.2019Коментари (10)19029
© Plovdiv24.bg
Бариерата на ул. "Ясна поляна" на Гребната е премахната, с което се осигурява свободен достъп до спортната база и Гребния канал. Отменена е и таксата от два лева, която хората плащаха досега, за да ползват улицата.

Съоръжението беше демонтирано в петък, след като областният управител внесе в община Пловдив правно становище, че заграждането на ул. "Ясна поляна“ е незаконно. Новият кмет и заместник-кметът Тодор Чонов реагираха светкавично, като разпоредиха бариерата да бъде премахната.

"За първи път, откакто участвам в местната власт - доскоро като общински съветник, а сега като областен управител - виждам такава бърза реакция. Пожелавам на кмета Здравко Димитров и неговия заместник Тодор Чонов да работят все така", коментира Каназирева.

Като юрист тя е категорична, че бариерата е поставена незаконосъобразно, тъй като улицата е публична собственост и не може да се прегражда.

В становището си тя посочва, че за монтажа на бариерата липсва решение на Общински съвет. В разрез с нормативната уредба /ЗМСМА и ЗОС/ ул. "Ясна поляна“ е преградена със съгласието на Експертния съвет на Общинската комисия по безопасност на движението, който без правно основание е иззел правомощията на Общинския съвет. Решението за затваряне на улицата не е публикувано на интернет страницата на общината и не е изпратено за становище на заинтересовани организации.

На законодателно ниво /ЗМСМА, Закон за общинската собственост, Закон за пътищата и Конституция на България / е въведено изискването за използване на имотите - общинска собственост, включително и на улици, за трайно задоволяване на обществени потребности в интерес на населението на общината. В случая бариерата на ул. "Ясна поляна“ беше монтирана категорично в ущърб на интереса на гражданите.

"Стана още ясно, че таксата от два лева за вход на улицата не фигурира в общинската наредба. Парите са събирани без правно основание, тъй като в приложението към общинската наредба не е посочена ул. "Ясна поляна". Това е правен абсурд“, коментира Дани Каназирева.


Още по темата: общо новини по темата: 4
31.07.2020 »
20.06.2019 »
27.03.2017 »
09.11.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на панаьот
премахни филтъра

+3
 
 
Това е чиста проба евтин PR. Ако Здравко и Здравка наистина искат някой да повярва, че работят по-добре от предишните, да задействат съдебната система. След като са открити редица закононарушения, все някой е отговорен за тях и трябва да понесе отговорност. Ако няма наказан, значи Здравко и Здравка просто за пореден път си лъскат имиджа на всеослушание и толкоз... :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: