ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
МВР пусна уникално видео от екшъна в Пловдив! Ето как хванаха 108 кг амфетамини!
Автор: Васил Динев 17:13 / 29.01.2016Коментари (19)41736
Внушителен боен арсенал и 108 кг амфетамин бяха задържани при две мащабни операции в Пловдив, Варна и София.

Операциите са реализирани след упорита и професионална екипна работа на служители от МВР, ДАНС и прокуратурата, заявиха зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

"Вършим своята работа екипно, целенасочено, упорито и с всичкия професионализъм, който се полага на заеманите от нас длъжностни позиции", заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов по повод реализираните от служители на МВР, ДАНС и прокуратурата две успешни операции. 

Той допълни, че всяка една от трите институции има различни функции, но всички са обединени от една цел - осигуряване на спокойствието на българските граждани и доколкото е възможно занижаване на нивата на престъпност. 

Сарафов, заедно с главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и директора на СДВР старши комисар Младен Маринов оповестиха подробности около реализациите. 

Участваха ръководителите на Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура - прокурорите Даниела Попова и Андрей Андреев, районният прокурор на София Петър Белчев и зам.-председателят на ДАНС Олег Петров.

"При съвместна операция на трите институции от български гражданин са иззети автомат "Калашников", 6 пушки, друг автомат с неустановен произход към момента, автоматичен пистолет, 17 пистолета със заличени номера, револвер, 34 цеви огнестрелно оръжие, 27 пълнителя, 32 метални елемента за оръжие, 522 патрона различна марка и калибър за различни типове оръжие", съобщи още Сарафов.

Главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов обясни, че по казуса процесуално-следствените действия продължават и към момента. По думите му в хода на извършената оперативна работа служители на ДАНС и ГДБОП установяват и изучават задържания С.Н. /24 г./. 

Благодарение на професионалното разследване и със съдействието на служители на СДВР мъжът е локализиран в София и задържан на 27 януари в лекия му автомобил. В него е намерено автоматично огнестрелно оръжие. 

Следват и процесуално-следствените действия на адрес, на който е установено, че С.Н живее във Варна, където е открито значителното количество оръжие. 

"Повдигнато му е обвинение по чл. 339 ал. 1 по НК, като това е работно обвинение, за което е предвидено наказание от 2 до 8 години, но тъй като се касае за големи количества оръжие, деянието му може бъде преквалифицирано по ал. 2 на чл. 339 от НК. 

Към момента са разпитани свидетели, от които по безспорен и категоричен начин се установява, че в негова фактическа власт са били откритите оръжия", обясни Белчев. 

По думите му мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане до СГС за взимане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" с оглед изключително високата обществена опасност на деянието. Предстоят експертизи на иззетия боен арсенал. 

При друга мащабна съвместна операция на МВР и ДАНС, ръководена от прокуратурата, са иззети 108 килограма амфетамини. Акцията е проведена след извършена огромна по обем оперативна работа и наблюдение от близо половин година. 

В резултат на високия професионализъм в момент на наркосделка са задържани девет души - 6 български граждани, част от тях с регистрации за различни престъпления, и 3-ма от арабски произход - двама йорданци и сириец. В автомобила им са открити близо 50 кг от дрогата, опакована в пликове. Задържането е извършено вчера на територията на Пловдив. 

При последвалото претърсване на стопанска постройка в с. Петърч е намерено и иззето останалото количество от синтетичната дрога. По думите на гл. комисар Георги Костов става въпрос за престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. Работата по случая продължава, изяснява се участието и ролята на всеки един от задържаните в престъпната схема.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на GInchomaina
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: