ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
МУ Пловдив създава Център за дистанционно обучение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 29.01.2013Коментари (2)2837
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
До две години в Медицинския университет в Пловдив ще бъде създаден Център за дистанционно обучение, в който ще се преподават 64 модула за магистърски програми в сферата на общественото здраве. Това обяви на пресконференция днес, 29 януари, ректорът на висшето медицинско училище проф. д-р Стефан Костянев, дмн, при старта на проекта, който ще се изпълнява от Факултета по обществено здраве.

Проектът по договор № BG051PO001-4.3.04-0035 - "Създаване на система за ефективно дистанционно електроннобазирано обучение на магистри по обществено здраве" е на стойност 707 254.78 лева и се финансира по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" чрез Европейския социален фонд. Основната цел е да повиши степента на социализацията и трудова реализация на кадрите в сферата на общественото здраве, като се създадат условия за професионално самоусъвършенстване и учене през целия живот, обясни деканът на Факултета по обществено здраве проф. д-р Румен Стефанов, дм.

Проектът ще се изпълнява 2 години, като в този период ще бъдат разработени електронни модули за дистанционно обучение в 64 курса за магистърските програми на факултета. Ефективността на е-обучението ще се гарантира с разработване на технологична и информационна инфраструктура, софтуер, учебни материали и ресурси. За да обезпечи експертният си ресурс, Медицинският университет в Пловдив ще подготви преподаватели и експерти, които ще прилагат електронните методи на обучение. Резултатите ще бъдат нагледно показани по време на пилотен демонстрационен курс с 200 участници в него.

Дистанционното обучение не е иновация само по себе си, подчерта проф. Костянев. Въвеждането му във Факултета по обществено здраве на МУ - Пловдив обаче е уникално, защото сме единствените тук, които предоставят задочна форма на обучение, паралелно с редовния прием на студенти в държавно регулираните специалности, каза той. И добави, че по-голямата част от дипломиралите се във факултета са практикуващи медици, за които електронно базираният курс е нова възможност за придобиване на по-висока образователно-квалификационна степен или втора специалност. Освен това, кадрите в областта на здравеопазването, които заемат управленска позиция, имат спешна потребност от повишаване на квалификацията, а дистанционната форма ще им позволи обучение без откъсване от от жизнената и работна среда.

Целевите групи на проекта са преподаватели от Факултета по обществено здраве, студенти в магистърските програми на ФОЗ, както и административния и техническия персонал за предвиждания по проекта Център за дистанционно обучение (ЦДО). Очакванията са новата форма на обучение да привлече нови курсисти във Факултета и да гарантира трансфер на курсове и акредитация.

Ползата за студентите от въвеждането на електронно базираното обучение ще е достъп до нови информационни източници и иновационни методи на учене, а за преподавателите - придобиване на изследователски опит в една нова научно-приложна дейност, обясни проф. Стефанов. Освен ЦДО, по проекта ще бъде създадена и многофункционална интернет базирана интегрирана учебна платформа за провеждане на електронно обучение в Медицинския университет, добави той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на bash
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: