ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
МУ Пловдив регистрира уникално по рода си дружество
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:59 / 10.03.2021Коментари (0)2248
©
Медицински университет - Пловдив регистрира уникално по рода си дружество за продължаващо обучение в денталната медицина с обещаващото име "ПОДЕМ". Центърът стартира своята работа с реализирането на първото събитие, организирано от новото дружество.

През последните десетина години Факултетът по дентална медицина (ФДМ) на МУ – Пловдив концентрира впечатляващ технологичен и интелектуален ресурс. Бяха създадени високоспециализирани центрове, сред които Лазерен център, CAD/CAM център, Имплантологичен център, в които работят професионалисти на високо ниво. Тяхната експертиза и умения са високо ценени, а интересът към различните форми на продължаващо обучение от специалистите е голям.

"Основната цел на дружеството е да предложи конкурентен продукт, който да отговори на нуждата от "учение през целия живот", каквато е тенденцията в Европа и САЩ. В тези задачи ние ще си партнираме със съсловната ни организация – Български зъболекарски съюз, както и с останалите дентални факултети, научни дружества и бизнеса", коментира управителят на "ПОДЕМ" доц. д-р Силвия Димитрова.

Първото събитие в новия център е специализиран практически курс по лазерна дентална медицина. То ще се реализира от екипа на Центъра по лазерна дентална медицина.

"ФДМ на МУ – Пловдив закупи първия си високоенергиен лазер още през 2009 г., след което в Университа "Адаса", Израел, бяха сертифицирани наши преподаватели. През 2013 г. бяха закупени шест нови лазерни апарата, с което Факултетът зае позиция на единствения университетски център в източна Европа, притежаващ всички използвани в денталната практика дължини на вълната", допълни доц. д-р Димитрова.

Според нея това доведе до обособяване на лазерен център за научна и учебна работа към ФДМ – Пловдив, в който работят специалисти от различни катедри.

Организираните от екипа на Центъра събития винаги са се ползвали с голям интерес, като през годините там са обучавани не само български зъболекари, но и колеги от Китай, Гърция, Румъния, Украйна, Грузия, Русия и др.

"Всяка нова технология в денталната медицина е предизвикателство. Винаги, когато на пазара се появи иновативен продукт, в началото има противоречиви мнения за него. От една страна е производителят, който рекламира технологията, а от друга страна са скептиците, които го отричат. А истината е някъде по средата. Най-естественото нещо, когато си преподавател в университет и съвместяваш функциите на лекар и изследовател, е да проучваш задълбочено и критично новостите в професията и после да предадеш тези знания на студентите, специализантите, колегите.

Амбицията ни е в "ПОДЕМ" да поддържаме разнообразна тематична програма, която да представя именно новостите във всички сфери на денталната медицина", коментира още директорът на дружеството за продължаващо обучение в денталната медицина "ПОДЕМ" доц. д-р Силвия Димитрова.

Освен практически курсове ще бъдат предлагани и дистанционни форми на обучение – уебинари, онлайн лекции, конгреси, които в контекстта на пандемията от COVID-19 стават все по-популярни и търсени. Лазерният център към ФДМ - Пловдив разполага със седем лазерни апарата с различна дължина на вълната, които покриват целия спектър от диагностични и терапевтични възможности.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: