ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
МУ Пловдив приключи проект за над 700 000 лева по ОПРЧР
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:34 / 08.12.2014Коментари (0)3894
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Център за дистанционно обучение (ЦДО) с включени 64 електронни курса за магистърски програми в сферата на общественото здраве създаде Медицински университет - Пловдив. 

Основаването на центъра е по проект по договор № BG051PO001-4.3.04-0035 - "Създаване на система за ефективно дистанционно електроннобазирано обучение на магистри по обществено здраве" и се реализира във Факултета по обществено здраве на МУ - Пловдив. 

Стойността на включените дейности е 707 254,78 лева, а финансирането беше осигурено по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" чрез Европейския социален фонд.

Това разказа по време на заключителната пресконференция по проекта днес, 8 декември, Ректорът на висшето медицинско училище и ръководител на проекта - проф. д-р Стефан Костянев, дмн. 

Той подчерта, че основната заложена цел е била да се повиши степента на социализация и трудова реализация на кадрите в сферата на общественото здраве, като се създадат условия за професионално самоусъвършенстване и учене през целия живот.

"Проектът се изпълняваше в продължение на 2 години, като в този период бяха разработени електронни модули за дистанционно обучение в 64 курса за магистърските програми на Факултета по обществено здраве", поясни доц. Нонка Матева, дм, координатор "Учебно-методическа дейност" по проекта. Тя съобщи, че са били разработени технологична и информационна инфраструктура, софтуер и учебни ресурси, които да гарантират ефективността на е-обучението. 

За да обезпечи експертния си ресурс, Медицински университет в Пловдив е подготвил преподаватели и експерти, които да прилагат електронните методи на обучение - 15 хабилитирани лица, 21 с образователно-научна степен "Доктор" и 25 нехабилитирани, както и трима души административен и технически персонал.

Освен ЦДО по проекта бе създадена и многофункционална интернет базирана интегрирана учебна платформа за провеждане на електронно обучение в Медицинския университет, базирана на технологичния стек от продукти на Microsoft, предоставящ пълно технологично покритие на всички компоненти на завършена информационна система за управление на учебно съдържание и учебен процес.

Резултатите от проекта бяха представени нагледно в рамките на пилотен демонстрационен курс за електронно дистанционно обучение с над 200 участници, на които бяха раздадени изчерпателни ръководства за работа в новата е-среда.

"Само по себе си дистанционното обучение не е иновативен метод на преподаване, уникално е въвеждането му във Факултета по обществено здраве", каза проф. д-р Стефан Костянев, дмн. 

Ректорът припомни, че Факултетът по обществено здраве е единственият в рамките на висшето училище, който предоставя задочна форма на обучение, паралелно с редовния прием на студенти в държавно регулираните специалности. 

"По-голямата част от дипломиралите се във ФОЗ са практикуващи медици, на които електронно базираните курсове предоставят възможност да придобият по-висока образователно-квалификационна степен или втора специалност без да се откъсват от жизнената и работната си среда", каза още доц. Бианка Торньова, дп, Координатор "Качество и контрол на обучението" по проекта.

"Дистанционната електронна форма на обучение със сигурност ще привлече нови курсисти във факултета и ще гарантира трансфер на курсове и акредитация. Ползата за студентите от въвеждането на е-базираното обучение ще е достъп до нови информационни източници и иновационни методи на учене, а преподавателите ще придобият изследователски опит в една нова научно-приложна дейност", обясни проф. д-р Румен Стефанов, дм декан на Факултета по обществено здраве и Координатор по проекта.

За периода на проекта реални потребители на новата услуга "дистанционно обучение чрез електронни форми" са били над 400 студенти в магистърски програми на ФОЗ, като 200 от тях са успешно завършили минимум по 5 дистанционни курса.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: