ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
МБАЛ "Св. Мина" - Пловдив получи щедро дарение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:49 / 14.01.2021Коментари (1)3695
Посланикът на Кралство Белгия у нас Н.П. Фредерик Морис, президентът на Клуб "Белгия – България – Люксембург" Кристоф де Мил и членове на управителния съвет на сдружението, връчиха дарение в размер  44 000 лв. на общинската болница "Св. Мина".

 

Връчването се състоя на официална церемония в Община Пловдив, при всички необходими противоепидемични мерки в присъствието на кмета на града Здравко Димитров, заместник-кметовете инж. Анести Тимчев и Стефан Стоянов, директора на дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов и управителя на болница "Свети Мина" проф. Петър Петров.

"Това дарение е изключително ценно за нас, защото е акт на човешка съпричастност и солидарност в момент, в който целият свят се опитва да се пребори с пандемията. Тези средства са изключително необходими и идват в точния момент, за да подкрепят усилията на Община Пловдив да доизгради и модернизира кислородната система на болницата", заяви в обръщението си кметът Здравко Димитров. Той допълни,  че  общинската болница е сред първите пловдивски здравни заведения, които се включиха в лечението на пациентите с COVID-19. Почти целият й капацитет е ангажиран с отговорната мисия. Болницата в момента разполага с 90 легла и приема заболели от опасния вирус не само от Пловдив, но и от целия регион. 

Дарителската акция беше проведена под мотото "Кислород за Пловдив" по инициатива на Българо-белгийския бизнес клуб. Това е първото по рода си колективно дарение  на национален бизнес клуб у нас. Събраните средства ще подпомогнат създаването на ефективна система за кислородна терапия на болните. Директорът на болничното заведение проф. Петър Петров благодари за подкрепата, която пристига в точния момент и на точното място. 

"В нашия клуб членуват отговорни бизнеси, които живеят с проблемите на обществото. Радвам се, че имахме възможността да открием нашата кауза в Пловдив и бързо мобилизирахме нашите членове да даряват, защото времето и пандемията ни притискат. Дарителската акция продължава, а банковата сметка за набиране на средства за болница "Св. Мина" остава активна на нашия уебсайт", заяви Кристоф де Мил, президент на Белгия – България – Люксембург Бизнес Клуб.

"Наред с неочакваните трудности, породени от пандемията, сме свидетели на небивал дух на солидарност – между хората, но и между страните на Европейския съюз. Белгийската бизнес общност в България винаги е била много активна и с "Кислород за Пловдив" отново показва не само съпричастност към усилията на здравната система, но и умение да се решават проблеми в движение за постигането на добри резултати", сподели от своя страна Н.П. посланик Фредерик Морис. 

На церемонията присъстваха вдъхновителите на акцията "Кислород за Пловдив" - Филип Схитекате, Кънтри мениджър за "Легия" АД, производител на дизайнерски дамски, детски и мъжки облекла за Caroline Biss Group с 350 души персонал и производствена база в гр. Раковски и Герт Бернард, основател и управител на "Транспорт Груп България", ангажирана с транспортна дейност и превоз на товари в България и цяла Европа и с над 30 години опит в сферата.

Бизнес клуб "Белгия-България-Люксембург"(BBL) е основан през 2004 г. под патронажа на Посолството на Кралство Белгия в София и от тогава е официална бизнес, социална и културна организация на юридически лица и лица от белгийски, български и люксембургски произход. BBL активно популяризира и подпомага развитието на бизнес отношенията в България между тези три страни. Понастоящем в клуба членуват над 70 компании, сред които едни от най-значимите икономически играчи на пазара като ОББ / KBC Груп, Мелексис, Солвей Соди, Девин / Спадел и др. Членовете на BBL организират и участват в национални и международни форуми, семинари, срещи, симпозиуми, колоквиуми и други бизнес събития. Инициативата Дни на Белгия в България се провежда от 2005 г. и всяка година има различно мото.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.01.2021 г.
0
 
 
И кое му е щедрото!? Подиграват ни се с жълтите стотинки, които ни подхвърлят!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: