ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Любим филмов фестивал пристига в Пловдив за поредно издание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:47 / 23.01.2020Коментари (0)2044
Кадър от "Аматьори"
Любимият филмов фестивал MENAR пристига за поредно издание в Пловдив в традиционното място – арт киното LUCKY Дом на киното. От 24 януари до 2 февруари предстои да видим 10 заглавия от Северна Африка, Близкия изток и по-далече изток, като Индия, както и филми на други държави, свързани с региона.

Такъв е един от акцентите в програмата – скандинавско кино, което насочва поглед към Близкия изток. В "Сканди Менар“ можем да видим датският "Чародеят" (“The Charmer") на Миляд Алами, който представя историята на иранец, който се опитва да се установи в Дания като се запознава със самотни местни дами. "Чародеят" е отличен с награди за най-добър филм от фестивалите във Варшава, Любек, Белград и Тбилиси, както и с призове от кинофорумите в Сан Себастиан, Чикаго, Гьотеборг, Тайпе и Палм Спрингс.

С "Аматьори" (“Amateurs") на Габриела Пихлер се пренасяме в малко шведско градче, където животът се променя напълно след като голяма хранителна верига планира да отвори магазин за местните. Единствената пречка пред корпорацията са две момичета – едно от кюрдско семейство и друго с арабски произход, които съзират нечистите помисли в действията на управителите на концерна. "Аматьори" е отличен с наградата за най-добър филм от фестивала в Гьотеборг.

Любимците на пътешествията също не са забравени. За поредна година програмата на Sofia MENAR включва филм на прочутия френски фотограф Ян Артюс-Бертран – "Алжир отвисоко". Полетете над най-голямата африканска държава, вижте отвисоко лазурните води на Средиземно море и безкрайните пясъчни дюни на Сахара, разходете се сред колоритните сергии на пазара в медината на Оран и сред тесните улички в емблематичната касба на столицата Алжир, понесете се над десетките мостове в древния Константин и оживените плажове на модерна Анаба.

"Под конвой из света" следва група авантюристи, които жадуват да обиколят света и решават да го направят с коли на старо, които купуват за по 150 паунда. Без никакви спестявания, без подготовка, само с голям ентусиазъм и огромно желание, те поемат по пътя. Загряват из Европа, продължават към Централна Азия и за финал стартират от Щатите, през цяла Южна Америка до Аржентина.

Sofia MENAR стартира на 24 януари в LUCKY Дом на киното с прожекцията на веселия ирански филм "Пастаряни". Фестивалът продължава до 2 февруари с ежедневни прожекции.

Sofia MENAR се организира от "Позор" със съдействието на Посолството на Азербайджан, Посолството на Дания, Посолството на Индия, Посолството на Индонезия, Посолството на Кралство Мароко, Посолството на Палестина, Културното представителство към Посолството на ИР Иран, Генералното консулство на Кралство Норвегия, Генералното консулство на Швеция, Институт Сервантес, Чешки център.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (901) 16%
Спас Гърневски (806) 14%
Д-р Иван Чомаков (550) 10%
Славчо Атанасов (1481) 26%
Иван Тотев (1517) 26%
Здравко Димитров (492) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: