"Лятна читалня на открито в Пловдив" за трета поредна година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:21 / 04.07.2014
2555
"Лятна читалня на открито в Пловдив" се провежда за 3-та поредна година - този път в градинката на Джумаята. На откриването на 8 юли от 10 ч. ще присъства зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов "Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики" и директорът на РНБ "Иван Вазов" ДимитърМинев.

Тази година имаме подкрепата и на още едно издателство, с което броят им нараства на 6: "Просвета", "Фют", "Егмонт България", "Клевър бук", "Хермес" и "Жанет - 45". С детските книги, активните карти, детските списания, енциклопедии, дарени книжки от граждани... ще направим весел празник с Центъра за работа с доброволци /част от НАРД/ към РНБ "Иван Вазов" - Детски отдел. 

Децата ще могат да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, играят театър, учат английски, играят и се забавляват с доброволците на ЦРД и "Лео клуб - Пловдив". 

В 10:30 ч. Мария Петрова /координатор на ЦРД/ ще Ви разкрие каква изненада сме подготвили във всяко едно от ателиетата и децата сами ще изберат от кое място да започнат приключението си в книжния свят на открито. След всяка езикова игра - наградка за участниците.

Във вторник ще се срещнете и с авторката Катя Белчева /10:40 ч./. 

Ще поканим децата да репетират за театрална постановка със студенти на ПУ, а на 10-ти ще ни я изиграт. Ще сътворим и картонена скулптура от букви.

След трите дни четене на открито ще поканим децата да се запишат в безплатни курсове по английски, испански, италиански и немски в Детски отдел. Техни преподаватели ще са доброволците от "Лео клуб - Пловдив". 

Входът ще е с читателската им карта, а накрая ще получат грамота.

Plovdiv24.bg е медиен партньор на събитието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).