ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Летен курс подготвя отличници от Пловдив за кандидатстване в топуниверситети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 08.08.2019Коментари (0)1678
©
Летен подготвителен "Оксбридж“ курс ще се проведе за първи път в Пловдив на 13 и 14 август в офиса на "Интеграл“ – координатора на международното изложение "Световно образование“ (ул. "Граф Игнатиев“ 1).

Целта на курса е да повиши успеваемостта на пловдивските ученици в двете топ образователни институции поради ранните срокове за кандидатстване тук и растящия брой кандидати през последните 3 години. Курсът е подходящ за всички ученици от 10, 11 и 12 клас, които искат да премерят сили за прием в Оксфорд и Кеймбридж.

Специализиран семинар в първия ден ще информира за спецификите на обучението в двата топ университета, за това какво ги отличава и ги държи на челните места в световните класации. Учениците ще научат какво прави един кандидат подходящ за Оксбридж, за да прецени правилно силите и възможностите си. Професионални консултанти ще обяснят как се прави оценка на шанса за прием според общата подготовка и желаната специалност и разликите между специалностите в двата университета. Учениците ще получат ценна информация как да съчетаят кандидатстването си в Оксфорд или Кеймбридж с другите университети, за да си гарантират успешен прием в желаната специалност.

Кандидатите, които преценят, че искат да пробват сили в двете престижни училища, ще могат да запишат лична среща за втория ден от семинара, на която ще се запознаят подробно с предлаганите специалности, ще получат отговори на важни въпроси като: Коя специалност е най-подходяща за мен?;, В кой колеж на университети да кандидатствам?; Как да подготвя кандидатурата си? и др.

Курсистите ще се срещнат със студенти, които вече са кандидатствали и ще получат съвети за успешен прием. Те ще получат примери за добро мотивационно писмо за избраната специалност и примерни изпити с отговори, за специалностите, за които се изисква полагането им. Част от програмата са примери за силно мотивационно писмо, въпроси, задавани на интервюта в предишни години, както и съвети за преодоляване на стреса преди интервюто.

Курсът се провежда в малки групи до 8 курсисти, за да бъде обърната специално внимание на всеки според неговата индивидуална подготовка и желания.

Курсът е разработен да подпомогне отличните, които се целят в най-добрите университети и отчита засиления интерес към двете водещи елитни институции през последните години от Пловдив и региона. Той е съобразен и с по-ранните срокове за кандидатстване на Оксфорд и Кеймбридж, които са до 15 октомври, а не до 15 януари, на следващата година, когато е срокът за всички останали университети.

Само за тази година чрез "Световно образование“ са подадени 33 кандидатури, при 20 кандидатури през миналата година. Сред предпочитаните специалности за обучение тук са компютърни науки, психология, философия, лингвистика и икономика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: