ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Лазар Радков: Националните ни герои стоят като градински джуджета в сянка на монументите на окупационната армия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 10.03.2023Коментари (10)5022
© Фейсбук
Откъде туй желание у българите все да поставяме някоя чужда държава над нас? Нормално ли е най-големите и най-високи паметници в най-големите ни градове да са не на нашите си български герои, а на чужда армия?? Това написа в личния си Фейсбук профил Лазар Радков от "Капачки за бъдеще“. Публикуваме останалата част от текста му без редакторска намеса:

"Ама историята трябва да се помни!"

"Ама червената армия ни е освободила!"

Ами нека си промним историята и кой кого е освободил.

Армията на царска Русия побеждава в Руско-Труската война 1878 г и това води до повявата на България отново на географската карта.

Паметникът на връх Шипка пази паметта на падналите руси, украинсци, финландци, естонци и т.н. и много българия в тази война.

Какво прави Съветската армия в Бългрия 1944 г?

Обявява война на България на 05.09.1944 г. И то въпреки че Цар Борис многогратно отказва на Хитлер да изпрати дори един български войник на източния фронт срещу Русия. Отказ, който според някои спекулации му е коствал живота. Въпреки че България нито за момент не е късала дипломтическите си отношения с Русия по време на Вторта световна война.

"Трябва да се помнят жертвите, които Русия е дали, за да освободи България от фашистите!"

Първо, срещу съветската армия на територията на България е воювал НИКОЙ. Немски части на територията на страната по онова време почти няма. Единствените жертви, които съветската армия дава на наша земя, са 42 войници, които се натравят с метилов спирт, след като разстрелват пазача на цистерните, който се опитвал да ги предупреди, че спиртът на става за пиене.

В следващия момент българската армия се присъединява към антихитлеристката коалиция и води битки срещу войските на Третия райх, изтласквайки ги от Македония, Сърбия, Унгария та чак и от Австрия. Бойни действия, при които животът си дават 35 000 българи.

Къде е паметникът на тези паднали тридесети пет хиляди наши сънародници?

Защо паметниците на националните ни герои стоят като градински джуджета в сянката на извисяващите се монументи на една окупационна армия?

Дали пък паметника на Съветската армия в София, тези на Альоша в Пловдив и Бургас и прочее символи на СССР не са построени да ни напомнят ежедневно кой е шефът?

Не си правя грам илюзии - напълно нормално е всякакви империи да опитват да наложат влиянието и интересите си тук.

Само дето не трябва да забравяме, че никога няма да се превърнем във велика и влиятелна държава, в която хората не да бягат, а да са натискат да живеят, докато поставяме други държави над от нашата и други армии по-високо от националните ни герои.

Това е".


Още по темата: общо новини по темата: 116
08.05.2024 »
12.04.2024 »
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Канар 1
премахни филтъра

на 10.03.2023 г.
+1
 
 
Точно в Европа, с която се оправдават олигофрените, НИКОЙ не бута паметници. На съветската армия има в Германия , десетки, във Виена, в Будапеща... давани са снимки и линкове хиляди пъти. "Паметник" - идва от "памет" , това е някакъв знак, историческа точка. Въобще не е задължително да "одобрявате" или да "не одобрявате" историята, това е ваша субективна работа... Паметниците са неутрален, безстрастен знак ! Робовладелството например е било ужасна епоха, човешкият живот не е струвал и монета. Робите са издигали с цената на хиляди умрели - Пирамидите , Сфинкса ... и какво ? Като не одобряваме робовладелството и фараоните - дайте да взривим Пирамидите ? Дайте да съборим Сфинкса ? Този начин на мислен е характерен за най-примитивните човекободобия - османските завоеватели , които са гърмели с топове по Сфинкса ! Талибаните в Афганистан ,които взривиха статуите на Буда ! Украинските идиоти, които разкъртиха плочите на Пушкин и Достоевски и събориха статуята на ... Екатерина Велика ! Аре, русофобите ... чемодан - Кабул , Киев, Анадола /ако Ердоган ви приеме/ . Не сред нас !
на 10.03.2023 г.
0
 
 
Явно от известно време "Козяк" 16 хвърля подаяния на форумните олигофрени да създават шум за бутането на този или онзи паметник. Обаче лошо са си направили сметките. Олигофрените в България са незначително малцинство. Нормалните хора са огромното мнозинство. Няма да им стане играта, те добре го знаят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: