ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Култовите флагчета се завърнаха в "Капана"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 01.06.2018Коментари (0)2220
©
Култовите флагчета, символ на един от най-обичаните фестивали в България, вече се веят под небето на колоритния квартал на творческите индустрии "Капана". Графити майстори превръщат сградите в платна, 4 сцени очакват своите великолепни музиканти, над 120 модерни занаятчии подготвят уникални щандове с авторски продукти, създадени специално за фестивала, и тръпката расте! Защото остават броени дни до "Капана Фест Лято 2018".

Организаторите наистина са се постарали здраво да ни направят разногледи от шарени изживявания. По традиция голямото ударение пада върху музикалната програма, която тази година е по-интернационална от всякога. Върхът на програмата е в ръцете на хип-хоп магьосницата от LA Gavlyn и guerilla soul дуото от Остин, Тексас, James@Black, които пристигат специално за фестивала с подкрепата на фондация Америка за България. И защото работата на един класен фестивал на изкуствата е да ни показва изпълнители, които няма как да видим по големите музикални канали, това лято очакваме и джаз експериментаторите от Холандия Tin Men and the Telephone, хеви рок бандата от Гърция Hidden in the Basement, инди поп дуото от Румъния We Singing Colors и нашумялата в Гърция поп певица Σtella. Разбира се, България също се представя на ниво в лицето на Bluba Lu, P.I.F, Blues Traffic, Жлъч/Гена, Marten&Rawland и много други страхотни музиканти. Любителите на клубните ритми пък могат да ликуват, защото за тях има цяла нова сцена. SoulSearchin’ Vinyl Stage ще предложи цял куп сетове от подбрани DJ-и.

За пръв път Капана Фест набляга толкова здраво и на литературата, където програмата е богата и доста нестандартна. На първи юни, посветен на детската литература, деца и родители ще се срещнат с великолепни български автори и преводачи в страхотни мини-събития, до едно разработени специално за фестивала. На 2 юни Литературната зона представя нестандартно поднесена поезия и проза от четирима млади автори, които съчетават думите си с музика и театър, миксират ги на лууп стейшън, и изобщо, доста се стараят да ни представят модерното лице на българското слово.

По традиция графитите са важна част от Капана Фест и това лято отново са на ниво – големият Nasimo продължава концептуалния си проект за облика на Централни Хали, който започна преди няколко издания на фестивала и ще продължи и в бъдеще, като озаглавява творбата си "Посланик на мира“. STERN и неговата "Мечта за Капана“ и FAUNAGRAPHIC&Rocket правят чудо с прясно реновираното пространство около Ядрото. Страхотната визия на фестивала се допълва и от Сребърните портрети на фотографа Даниел Леков, който демонстрира на живо уникалната Колодиева фотография.

Кино програмата също обещава страхотни акценти за деца като нашумелият "Лили Рибката“ на режисьора Ясен Григоров, както и цял блок филми, заснети от деца за деца. В зоната за документално кино пък се срещаме с историите на млади българи с постижения от световен мащаб, за които знаем твърде малко.

Тази година фестивалът прави и рязък технологичен завой към бъдещето с представянето на изцяло електрическия модел на BMW i3, на фона на който ще се случи великолепна арт инсталация. Очакват ни и още много арт инсталации, работилници за деца и възрастни, симпатични спортни активности и какви ли не други интересни неща. Вижте пълната програма на фестивала на http://kapanafest.bg/ и стягайте багажа за Пловдив!

Следете Фейсбук страницата на "Капана Фест" и официалните му хаштагове #kapanafest, #kapanafest2018 и #kapanafestsummer2018. Събитието се осъществява с подкрепата на What A Monstar Curious Apparel, Staropramen и Superdry.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: