ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Къде сте пловдивски момчета и момичета?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 18.08.2012Коментари (24)5841
©
В Русия осъдиха три момичета на по две години затвор. Става дума за групата "Пуси райът". Вината им е че направили "пърформънс" в една църква. Казано по-ясно - избъзикаха се с бащицата на Русия Путин.

В една демократична страна такова присъда не може да бъде издадена. Включително в България. В България даже може да протестираш срещу руския съд. Няма да те бият - най-много да те поканят да си тръгнеш.

Протести има в целия свят. Политици и хора на изкуството казват, каквото мислят. В София даже пак млади хора се събраха около паметника на Съветската армия и направиха своя пърформънс.

Някой да е чул някой да протестира в Пловдив? Във Великия град, оцелял 8 хиляди години? Градът, в който паметника на съветския войн се гуши не в парка, а доминира над целия град?

Къде сте пловдивски момчета и момичета? Защо не правите флаш-моб или каквото там му викате?

Защо не вдигнете глас в защита на своите руски връстници, които просто са изпели и изтанцували нещо на неподходящо място и свободата им е отнета за две години?

Нали Ботев, дето го "изхвърлят от учебниците" също се е борил за свобода? Ако беше жив той, какво ли би казал?

Е, свободата е абстрактно понятие, иска се малко интелигентност, за да разбереш, че някой път не трябва да се мълчи - макар жертвите да са на хиляди километри.

Затова Ботев -ако не той лично, поне неговите другари, са се вълнували и от съдбата на Паржиката комуна.

Много по-лесно е да излезеш и да викаш "Циганите на сапун" или на стадиона "Съдията - педераст", или във фейсбук да пишеш "Мрете к**ви -предатели!"

Къде сте пловдивски момчета и момичета?

Ето - Альоша е до вас, по-точно над вас. Пишете си в групите и отидете, както правят в София. За пет минути поне. Не е задължително да драскате.

Къде сте и вие пловдивски рокери - рицарите на свободата? Няма да си мръднете задника - защото дядо Николай, приятелят на руския патриарх и голям поддръжник на Путин, ще ви се скара.

Къде сте рокаджии, които ми засипвате пощата със спомени? Не виждате ли, че онова време, когато бяхте забранени и гонени, се връща - засега в Русия.

Интересно какво мислят българските и пловдивските политици? Мислят по европейски или гледат да не се наврят между шамарите? Да не би Газпром, примерно, да не даде обещаните пари на ЦСКА.

ПОТВ-Тракия е първата институция под тепетата, която официално изразява своя протест срещу присъдата над трите руски момичета.

Правим го не защото не обичаме Русия. Точно обратното. Правим го, защото ако мълчим, това би било предателство срещу паметта на най-светлите на умове на руската култура. Които не биха мълчали.

Източник: Евгений Тодоров / ПОТВ








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЕДИН АМЕРИКАНЕЦ СЕ РАЗХОЖДА НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД, И КАЗВА НА ЕДИН РУСНАК,ТУК У ВАС НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ.АЗ МОГА ДА ВИКАМ КОЛКОТО ИСКАМ ДОЛУ ПРЕЗИДЕНТА. А ТИ МОЖЕШ ГО ПИТА АМЕРИКАНЕЦА.МОГА МОГА.ДАВАИ ТОГАВА. И РУСНАКА ЗАПОЧНАЛ ДА ВИКА ДОЛУ РЕИГЪН,ДОЛУ РЕИГЪН.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+2
 
 
И какво?Ако искате да надраскаме и протестираме пред Мадарския конник защото не сме езичнеци а християни...Альоша е исторически паметник...вие с тази демокрация се извратихте...като е демокрация какво?Всичко трябва да е позволено ли?Пални глупости..заслужават си го!Големи демократи станаха всички...разбирането на демокрацията в света се е приела много грешно...
+1
 
 
Точно така, в България изнасилваш и убиваш и пак не те закачат, като си платиш..
+2
 
 
2 години са им малко. Поне 20 трябваше да им лепнат.а Вие какво ги защитавате тия 3 руски изчадия???
на 18.08.2012 г.
+8
 
 
За три руски к**ви дори няма да мръдна от стола.Интересно какво щеше да стане с тия мърли,ако си бяха позволили лукса да пеят в джамия.
+4
 
 
Това дело е за назидание. Ще излезнат съвсем скоро. Не може всеки да прави каквото и където си иска.
+10
 
 
Не очаквах това от Евгени Тодоров! С тази бездарна статия се изложи много, ама много! Всеки може да си протестира, какъв е проблемът? Проблемът, Евгени, е поне в елементарното уважение към паметта на бащи и деди, към паметниците на културата и историята!
+12
 
 
Автор на статията знае ли за други "подвизи" на тези момичетата? Да пееш нецензурщината пред олтара. Те не се свенят да използват на своите протести и бебетата си. А мога ли да попитам автора защо няма статията в защитата на Асанж, когото заплашва смъртното наказание в САЩ? В случая явно са нарушени права за свободата на словото. И защо трябва да се призовават хората на протести срещу паметник, който отдавна се явява "визитна картичка" на Пловдив?
+9
 
 
Момчетата и момичетата приличат на майките и бащите си и малко на бабите дядовците си. А ти егени , като си толкова голям ,,демократ " кажи какво роди демокрацията освен мъртва икономика, безработица, бандитизъм , порнография идр..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: