ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кръв на бул. "Шести септември" в Пловдив! Мотор отнесе възрастен велосипедист!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:25 / 11.05.2014Коментари (66)24236
Поредна катастрофа с участието на мотоциклетист стана днес в Пловдив, научи Plovdiv24.bg от свой редовен читател.

Сутринта около 8,40 часа на булевард "Шести септември" 75-годишен велосипедист е бил блъснат от 26-годишен моторист. И двамата са откарани в болница, като възрастният човек е със сериозни наранявания.

По данни на пловдивската полиция велосипедистът е пресичал на червено. Тест на водача на мотора, който е от Девин, е отчел 0,54 промила алкохол в кръвта му.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на LoveHeadshot
премахни филтъра

+5
 
 
Идвал с 300. Да ти е.. м..та. С 300км ли се кара бе пе.ал? Знаеш ли колко са ограниченията? Нормално ли е да карам извън града с 120км и да ме изпреварва един пе.ал на задна гума по осевата линия? Като кара така може би километър. Пък после да и пазим. Те сами не се пазят, ние да ги пазим. Такива като теб се трепете, лошото е че и други невини пострадват покрай вас.
+6
 
 
Първо,като не сте наясно със ситуацията,не коментирайте. Дядото,впрочем моя дядо,не е карал колелото а го е бутал през пешеходната пътека. Не тиражирайте с измислените ви свидетели. На жената,видяла случилото се,не са взети показания,защото си е тръгнала преди да се появят полицаите,сведенията са от хора,на които тази жена е разказала. На мотористчето мога да кажа само да забрави как изглежда мотора му,когато е употребил алкохол, или изобщо да не се качва на него.
+7
 
 
Първо да уточня, че и аз далеч не съм от привържениците на мотоциклетистите, особено когато вдигат абсурдно високи (за градси условия) скорости и форсират до високи децибели и така притесняват хората.Попаднах на местопроизшествието минута-две след като се е случило.Разговарях с една баба пряк свидетел на събитието, която каза, че тя е чакала за зелен пешеходен светофар, за да пресече. В този момент е преминал и пенсионерът , карайки колелото. Освен това той не се е движил по самата пешеходна пътека, а по диагонал, извън нея, насочвайки се към пролуката в оградата. Не искам да оправдавам изцяло моториста, но в случая вината на стареца е много по-горяма. Разбира се, ако мотористът бе карал с разрешената максимална скорост от 50 км/ч пострадали нямаше да има. Факт беше, че мотоциклетът се беше спрял на около 35-40 м. от пешеходната пътека. Не успях да задържа бабата, за даде показания, но все пак аз и останалите се погрижихме да предадем на полицаите това, което каза тя, за да не лежи в затвора момчето. И още нещо. Сигурно той ще си извади поука от случката, и следващия път ще си поставя и закопчава каската по-прилежно, защото тя му беше паднала още при удара, и самия той имаше рани по главата и носа.
+6
 
 
Оле колко неадекватници коментират... Въпреки, че шофирам всеки ден, велосипедистите си имат законово място на пътното платно и задължение на шофьорите е да се съобразяват с тях. Правилата са, за да е безопасно движението за всички и нарушаващите ги трябва да си дадат сметка, че нарушението на правило е дебилна глупост в общия случай, защото така се отнемат възможности за реакция на другите на платното. Ако някой не иска да се съобразява, да си кара в частния имот, на публични места ще спазва закона, ако иска да има ред. Ако ще е всеки за себе си, да си купим всички камиони и да почнем да се бутаме, да видим кой-кого? Това ли искате, закона на джунглата, и искащите го се броите за хора? ПП в никакъв случай не оправдавам велосипедиста, на пешеходна пътека трябва да пресече бутайки колелото, на зелен сигнал. До като органите на КАТ ще се занимават с глупости, вместо да санкционират нарушителите и да покажат, че реда е за всички, няма да има нормално движение... Друг пък е въпроса пък с каква скорост е карал мотоциклетиста и защо има отчетен алкохол, за което той също трябва да си понесе отговорността.
+1
 
 
алко и за двамата единия че пресичал на червено другия че невинен сега ще е виновен заради алкохола .....пешеходна пътека се минава след като си слязъл от колелото .... много малоумници ги преминават върху колелото и там където няма светофар е много трудно водачите на мпс-та да реагират
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: