ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Красота! 3000 души в Цар Симеоновата градина!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:46 / 02.09.2021Коментари (0)4035
С фееричен и вълшебен балетен спектакъл на 1 септември вечерта в 21,00 часа бе дадено началото на 17-тия Есенен салон на изкуствата в Пловдив – най-големия културен формат в града под тепетата, който включва многобройни фестивали, отделни събития и културни прояви от всички жанрове, предназначени за публика от всички възрасти, с продължителност повече от два месеца.

Балетът на Опера Пловдив представи сцени от класиката на Чайковски "Лебедово езеро", като ефектът от хореографията на лебедите на сцената в Пеещите фонтани, беше допълнена от цветните, красиви фигури на водата от фонтаните. За първи път на това емблематично за всеки пловдивчанин място, бе изградена сцена в езерото по идея на доц. Нина Найденова и заместник-кмета по култура Пламен Панов, със съдействието на администрацията на район "Централен“.

Повече от 3 хиляди човека, разположени из цялото пространство на Цар Симеоновата градина, както и наблюдаващи от върха на Народна библиотека "Иван Вазов“ се насладиха на невероятно красивия спектакъл с участието на балета и солисти на Опера Пловдив и водещ  Лили Бързева .

Преди началото, приветствие към пловдивчани отправиха доц. Нина Найденова – директор на Опера Пловдив, Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм и Георги Стаменов – кмет на район Централен.

"Радвам се, че тази вечер имам възможност да представя в нашата програма един от най-красивите и емблематични балети. Привилегия е, че тук в Пловдив,  всяко едно пространство, всяко едно място е място за изкуство и култура, подходящо за Европейската столица на културата – Пловдив ! Сега, днес! Щастлива съм!“, каза в обръщението си доц. Нина Найденова.

"За мен е изключителна чест и удоволствие да поставим ЗАЕДНО началото на най-големия формат за култура  в Пловдив – Есенния салон на изкуствата. Предстоят над 100 събития. Те са за вас, пловдивчани, най-голямото богатство  на нашия град! И кой, ако не Държавна опера Пловдив – най-големия в Пловдив и най-силния в България културен институт! Благодаря Ви, доц. Найденова, Вие показахте как се прави оперно изкуство на световно ниво! Благодаря Ви, че давате тези идеи и днес в едно от най-емблематичните за Пловдив места можем да се насладим на този вълнуващ спектакъл! Гордеем се с Вас, че сте тук с нас, в нашия град. Щастлив съм! На добър час!“, каза заместник-кметът Пламен Панов.

"Изключително съм щастлив, че днес ще бъдем свидетели как професионализмът, вплетен с креативността ще дадат своя плод на едно от най-красивите места в нашия район. Радвам се и се вълнувам, че това е началото на много сбъднати мечти и на прекрасни предстоящи спектакли. На добър час!“, каза кметът на Централен Георги Стаменов.

В първата част на програмата, публиката видя сцени от "Лебедово езеро“ на Чайковски, със солисти Фуми Шибутами-Пенчев, Амадео Джунта, Мара Салваджо и Диан Райчев . След това  се наслади на изпълненията на оперните солисти Евгения Ралчева и Август Методиев. Във втората част, балетната трупа изпълни миниатюри по музика на Астор Пиацола и фрагмент от "Кармина Бурана“. 

Информация за следващите събития от Есенния салон на изкуствата Пловдив 2021 можете да откриете във фейсбук и на официалната страница на Община Пловдив, както и на страниците на всички партньори- участници в салона. Тази вечер започва XXIV Международен куклено-театрален фестивал "Двама са малко, трима са много" & TheatAir 2021, който продължава до 6 септември.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: