ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Край на трошенето на автомобили по паветата: Започна реконструкцията на "Васил Априлов"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:42 / 05.10.2015Коментари (50)13344
Заместник-кметът Димитър Кацарски и Иван Тотев направиха символична първа копка на реконструкцията на булевард "Васил Априлов", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Както вече ви информирахме, засега пътят няма да се затваря, защото ще се работи по уширяването му с два метра до улица "Любен Каравелов".

По думите на кандидатът за кмет Тотев ще бъде направена цялостна рехабилитация на бул. "Васил Априлов" в това число подмяна на три водопровода, подмяна на канализация, изграждане на дублираща такава, вкарване на всички улуци в канализацията, прокарване на трасета на всички комунални и кабелни оператори, увеличаване на габаритите на пътя - 2 по 2 ленти в двете посоки, подмяна на тротоарни настилки, изграждане на велоалеи.

"До края на този месец ще се работи по уширяването на обекта до ул. "Любен Каравелов", а след това вече шосето ще бъде затворено. В следващите подетапи вече булевардът ще бъде изцяло затворен", допълни Тотев. 

Също така ще бъде премахната и тролейбусната мрежа.

Цялата обществена поръчка е за 7 милиона лева, като участъкът до "Любен Каравелов" трябва да е готов до март 2016-а. В зависимост от това кога ще заработят асфалтовите бази този срок може да се удължи, но на биндер, тоест асфалтът под основния пласт движението ще бъде пуснато. Иначе срокът за изпълнение на цялостната реконструкция до ул. "Войнишка слава" е 11 месеца. Проектът ще се финансира в две бюджетни години. 

Ремонтът ще бъде разделен на подетапи - първият ще е от Централна гара до ул. "Любен Каравелов", вторият - от "Любен Каравелов" до "Пещерско шосе", а третият - от "Пещерско шосе" до ул. "Войнишка слава".

Като съпътстваща инфраструктура се планира и асфалтирането на ул. "Любен Каравелов" в отсечката между булевардите "Руски" и "Васил Априлов" и на ул. "Гладстон" отново между "Руски" и "Васил Априлов".




Още по темата: общо новини по темата: 180
29.08.2022 »
05.07.2021 »
15.03.2021 »
10.02.2021 »
10.02.2021 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тъкмо се прибрах от Рим вчера. Там всички булеварди и улици в центъра и почти всички в широкия са с паваж - отлично нареден и напълно безшумен. Според мен е голяма грешка да си махаме каменната настилка и да я заменяме за асфалт, който 99% ще се развали след <5г. Вместо това - качествено пренареждане и толкова! И то асфалт за милиони заем. А паважа...глупавите италианци, холандци, чехи или други ще го купят, щото сме умници.
+1
 
 
Като има пари ,има ли значение кой е кмета ,Тотев това направил Тотев онова направил ,ако не е мама и задника не може да се избърше .Дай те пари и на мен и аз мога и да крада и да направя нещо на което му се радват оглупелите като вас .
+1
 
 
Най-сетне! Гледам доста съграждани тук реват за паветата - и аз нямам против хубавия паваж, но този на Васил Априлов далеч не е добър. А и честно казано, мисля си, че за главни булеварди като В.Априлов и 6-ти септември е по-добра идея да са асфалтирани - винаги придвижването по асфалт е по-бързо и по-безопасно при наличието на голям поток автомобили. Сега остават Руски и 6-ти септември от моста на Адата до Цариградско шосе. Крайно спешно е също Рогошко шосе, че там е като в Сирия тези дни...
-1
 
 
През всичките 4 години се ремонтираха толкова улици, булеварди и тротоари колкото за предните 12. Нека в това отношение не сме черногледи, кмета си свърши перфектно работата... Е сега, че остави за последно Априлов може и да е предизборен трик, но поне направи много
-4
 
 
САМО НЕ КАЗВАЙТЕ ,ЧЕ ПАВЕТАТА ЩЕ ГИ МАХАТ ,,,
+2
 
 
Щом започват от там, значи идеята за връзка с бул.Македония си остава някъде в бъдещето. Гледайте сега на колко места ще пресичат по пешеходните пътеки пешеходците: Колелото до гарата, светофарчето до гимназията и Копчето, колелото с ул Любен Каравелов, светофарчето при Държавна болница, кръстовището с Пещерско шосе, ул. Ген.Данаил Николаев, кръстовището на ресторант Стадиона, студентското кафене Куба Хавана. Все нагъсто са. И нито един пешеходен подлез не се предвижда. Жалко. Сам се питам дали е нарочно това? Не е ли най-подходящо когато се прави реконструкция на булеварда? Или първо да го направим, пък сетне ще копаем наново?
-1
 
 
Сещам се на какво става поставения асфалт в последните години в Пловдив само за един зимен сезон... в същия момент се сещам за усещането при шофирането по паветата в Будапеща, за светофарите там (имат отделни за пешеходци и велосипедисти), сещам за това, какво са направили с града си унгарците, които не са по-напред от нас като възможности. И се загубих надежда за България.
+5
 
 
В Карлово си карайте по павета, това е Пловдив, това е град все пак!
-3
 
 
Павето е вечната настилка, е вярно е че запрашава въздуха, но е вечно, а павета има не само по Васил Априлов!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: