Край на мъките за дядо Рангел, който прегази жена в Кючука

Автор: Георги Василев
Коментари (2)
18:46 / 31.10.2019
29280
Дядо Рангел Христозов, който блъсна и уби с голфа си 78-годишната Николина Читакова на пешеходна пътека на бул. "Никола Вапцаров“ в пловдивския квартал "Кючук Париж", получи условно наказание за извършеното от него убийство по непредпазливост, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това реши пловдивският окръжен съд. Магистратите се спряха на 2 години условна присъда с 4-годишен изпитателен срок и отнемане на книжката на водача за срок от 3 години.

Припомняме, че на предходното заседание дядо Рангел се загуби в съдебната палата и закъсня за делото. По-късно се оказа, че възрастният мъж от село Ягодово не знае как да си наеме адвокат.

Днес подсъдимият беше дошъл по-рано в храма на Темида и умислено прелистваше обвинителния акт пред съдебната зала. До него седеше дебела книга със заглавие "Съдебен процес“. Христозов вече имаше и служебен защитник – адвокат Мариана Каварджикова.

В съдебната зала дядо Рангел призна изцяло както вината си, така и фактите от прокурорския документ. Той поиска делото срещу него да бъде гледано по съкратената процедура – без разпити на свидетели и вещи лица. Искането му беше уважено от съда, а дъщерята на починалата Николина Юлия Читакова беше конституирана като частен обвинител, но не поиска кръвнина за смъртта на майка си.

Представителката на държавното обвинение подчерта, че дядо Рангел е имал достатъчно време за реакция, но не е намалил скоростта на колата си преди да достигне фаталната зебра. След удара възрастният мъж опитал да помогне на пострадалата и съдействал на разследването. Тъй като има добри характеристични данни и изразил съжаление за случката, прокуратурата предложи 2.5 години условно "лишаване от свобода“ и отнемане на книжката за срок от 3 години.

Адвокатът на пострадалите поиска ефективна присъда, която да подейства възпитателно на всички шофьори. Според защитника активно наказание би показало, че подобно поведение на пътя не трябва да се толерира.

"Съжалявам за това, което се случи. Никога не съм искал да става такова нещо“, заяви дядо Рангел, който обясни, че не иска в затвора и пожела да бъде със семейството си.

Магистратите бяха благосклонни към него и му отредиха двугодишна условна с 4-годишен изпитателен срок. Дядо Рангел остава без книжка за 3 години. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (6):
07.10.2019 Безкрайно тъжна съдба, която може да сполети всеки! Дядо Рангел, блъснал и убил жена в Кючука, не знае как да си наеме адвокат!
03.05.2018 Този мъж уби жена в Кючука - какво да бъде наказанието му и кой е
виновен?
02.05.2018 Трагедията е огромна! Почина блъснатата на "Никола Вапцаров" жена!
02.05.2018 Оперират блъснатата на зебра в Пловдив жена
02.05.2018 Полицията проговори за блъснатата в Кючука жена, шофьорът - също
02.05.2018 Блъснаха жена на пешеходна пътека в "Кючук Париж"
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).