ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кой е пловдивчанин на 2017-та?
Автор: Васил Динев 16:18 / 25.11.2017Коментари (6)39258
© Plovdiv24.bg
Преди години Plovdiv24.bg стартира една неофициална класация: Пловдивчанин на годината. Поради ред причини тя бе прекъсната за няколко години, но решихме от тази година да я подновим.

Това е неофициална класация, в нея единственото жури са читателите на Plovdiv24.bg.

Ето и нашите номинации за 2017-та година, подредили сме ги по азбучен ред:

Вълчан Петров
- художник. Един от най-известните пловдивски художници е автор на близо 40 самостоятелни изложби, подредени в страната и чужбина; участвал е и в десетки съвместни прояви с други творци; носител е на редица престижни пловдивски, български и международни награди. Негови творби са собственост на музеи и частни колекции в целия свят, включително Мексико, Бразилия, Канада и Япония. Тази година бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Пловдив". Титлата се връчва заради огромния принос на художника в развитието на българското изобразително изкуство, както и по повод 70-тата годишнина, която Вълчан отбеляза с ретроспективна изложба "Душата ми в храма" на 18 май.

Здравко Димитров
- областен управител на Пловдив. През годината нашумя най-вече с усилията които положи около контрола на реализацията на разширението на Асеновградско шосе. Взе дейно участие и около организацията на редица срещи на които започна реално обсъждане на разширяването и удължаването на околовръстното на Пловдив.

Проф. Златина Делирадева - диригент на хор "Детска китка". Тя ще бъде удостоена със звание "Почетен гражданин" на Пловдив. През 2017 година проф. Делирадева отбелязва 50 години юбилеен творчески сезон с "Детска китка", своя 75-ти рожден ден, отбелязват се и 70-години от създаването на хора. През изминалия половин век диригентска и педагогическа дейност тя е приобщила към музиката и нейната магия над 4000 деца, обучила е над 2500 студенти от АМТИИ, с което е допринесла съществено за издигане нивото и авторитета на българската музикална култура и образование в Пловдив, страната, Европа и света, се сочи в предложението до пловдивския Общински съвет, одобрил с пълно единодушие решението за присъждане на почетното звание.

Иван Петков - ст.тр. на ВК Марица е определено един от фаворитите за пловдивчанин на 2017-та. Той превърна Марица в доминант на българския женски волейболен отбор, спечелвайки всичко което можеше да се спечели в България. Преди няколко седмици класира отбора във волейболната Шампионска лига, което е невиждан успех за родния волейбол, преодолявайки отбори с бюджети надхвърлящи десетки пъти този на нашите пловдивски момичета.

Иван Тотев - кмет на Пловдив. Няма как класацията за пловдивчанин на 2017-та година да мине през градоначалника на Пловдив. За поредна година кметът се нагърби с тежката задача да реализра редица тежки инфраструктурни проекти. Тези проекти няма как да не предизвикат редица временни затруднения в града, като буферът и негативите винаги са за градоначалникът. Въпреки това, той не се отказа от реализацията им, като дори подхвана нови такива, в резултат на което бъдещата инфраструктура и условия за живот в Пловдив ще се подобрят значително.

Николай Киров - ст.тр. на Ботев Пд. Той пое отбора в много труден момент на финансова несигурност. Стабилизира представянето му, изведе отбора до купата и суперкупата на България и доказа, че в България футбол може да се прави и само с талант, а не с много пари.

Петър Анастасов - автор на химна на Пловдив. Тази година бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Пловдив".

Спас Гърневски - политик. Бившият градоначалник на Пловдив тази година е популярен не само с острите си изказвания в пленарна зала, но и с това, че подхвана борба срещу пропитата с корупция приватизация в България. Можем само да си пожелаем да докара делото си до краен успех. Една от основните сделки, която Гърневски иска да разнищи е за приватизацията на Пловдивския панаир.

Тома Спространов - музикален водещ. Тази година ОбС-Пловдив връчи отличието "Почетен гражданин на град Пловдив" на Томата. За Тома Спространов мога да говоря с часове, както той може да говори с часове за поредния албум на някоя рок група. Ще кажа само, че когато се каже Тома Спространов разбираме Пловдив, а когато кажем Пловдив едно от нещата, за които се сеща човек е именно Тома Спространов. Той е човек донесъл на Пловдив огромна популярност, заяви директорът на радио Пловдив Чавдар Каришев. Той сподели и интересен факт за предаването, водено от Спространов "Любопитно петолиние", което се оказва единственото предаване в цяла Европа, дори в света, водено от един човек от началото му. Тази година предаването отбеляза своя половинвековен юбилей.

Своя глас можете да дадете в анкетата в дясно на тази страница или на главната страница на Plovdiv24.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Carmina Burana
премахни филтъра

Пред хотел Лайпциг бе отсечено живо дърво, намиращо се тротоара. Секачът очаква разпореждане за отсичане и на друго дърво, намиращо се в градината на ресторанта. Помогнете!!!
на 26.11.2017 г.
+1
 
 
Вълчан Петров - художник
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: