ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на "Тракия" обясни за табели, забраняващи разхождането на кучета в парк "Лаута"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:41 / 14.03.2024Коментари (7)13680
© Facebook
Във връзка с публикации и снимки в социалните групи на Пловдив, които предизвикаха сериозна полемика и недоволство сред пловдивчани относно  табели в парк "Лаута", с които се забранява разхождането на кучета домашни любимци, кметът на район "Тракия" Георги Гатев обясни, че причината е грешка. Изготвени са два вида табели, като са сгрешени местата, където са поставени. Гатев обясни, че още утре грешните табели ще бъдат премахнати и ще бъдат сложени правилните. Според тях ще се глобяват собственици на домашни кучета, които не почистват след тях. Ето какво сподели той в свой фейсбук пост, видя Plovdiv24.bg

Уважаеми пловдивчани,

Уважаеми тракийци,

Във връзка с публикуваните кадри в социалните мрежи на табели, които указват, че разхождането на кучета в парк "Лаута“ е забранено, искам да внеса следното уточнение за допусната грешка.

Възложих да се изготвят два вида табели: "Забранено разхождането на кучета" и такива, че "собственици на домашни любимци подлежат на санкции, ако не почистват след тях".

Допусната е била грешка, като са сложени табелите в парк "Лаута“: "Забранява се - разхождането на домашни любимци – кучета“. Те са предназначени само и единствено за детските площадки и игрищата за мини футбол.

Вместо това е трябвало да се сложат в парка, че всеки стопанин на куче подлежи на глоба, ако не изчисти след него.

Извинявам се за допуснатата грешка, която ще бъде коригирана.

Още утре сутринта ще бъдат премахнати всички табели в парк "Лаута“, а след това ще се сложат тези, които са предназначени за там.

Район "Тракия“ винаги е бил приятелски настроен към домашните любимци и ще продължи да бъде така. Ще апелирам и всички собственици да изпълняват своя ангажимент да почистват след кучетата си и да не ги допускат до детски площадки и спортни игрища.

В този мандат ще продължи развитието на местата за домашни любимци, като предвиждаме още специализирани площадки за тях.

Интересното е, че освен коментари, които критикуват сериозно поставените табели и хулят кмета, има и пловдивчани, които пък харесват идеята (макар и грешно реализирана) в парковете и градините да не се разхождат кучета, които да използват зоните за тоалетна.

"Нека, да си навлека хулите на кучелюбците... И аз харесвам животинките, но самия аз нямам куче, но вината за такава табела е на собствениците на кучета. Не знам дали сте се разхождали скоро из междублоковите пространства. Навсякъде са засяти с.... на домашни любимци (кучета) и мирише на ....  навсякъде. Това е по краищата на алеите. Собствениците на кучета много си ги обичат, но не обичат да им чистят. Хората, които имаме деца, трябва да пазим децата си да не ги настъпят (а тези с по - малки деца от 0 до 5 г, да не ги ядат). Това сега е за кучета, а после заради тези с тротинетките, ще забранят и за колелата, да преминават през парка... И така сами си правим, да ни е "хубаво"."

"Ами целия град е в кучешки изпражнения. Ами Вие, кучкарите Що сеете омраза към животните. Що Ви мързи да чистите изпражненията им? Не не само в Пловдив. Но в Европа за това, че не чистите глобата е 100, 200 евро. В тревата играят и децата Ви мърлящината Ви е голяма."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Dbcbg
премахни филтъра

0
 
 
Нещо хубаво, а то било грешка. Вместо да се разхождаш и радваш на природата, постоянно трябва да се пазиш от "ама то не хапе" и неговите ... . Никой няма да чисти, нито ще глобява. Жалко за хубавата грешка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: