ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кмет за ул. "Лев Толстой": 9 метра тротоари, а няма велоалея! Райчев: Ще нарисуваме!
Автор: Диана Бикова 20:50 / 05.03.2022Коментари (9)13197
Ремонтът на ул. "Лев Толстой" ще остане в историята на Пловдив или като най-некадърно направеният, или като тотално неразбирателство между институциите, или като брилянтен пример за "отмъщението на инките".

Както Plovdiv24.bg писа, реконструкцията на улицата всъщност се ограничи до подмяна на подземната инфраструктура и нови тротоарна и асфалтова настилки. Намерението за разширение на пътното платно остана голо обещание.

"Пътното платно е 6 метра. Тротоарът от едната страна е 7 метра, от другата - още 2 метра, но няма велоалея. Ще има 180 дървета, а не е предвидена поливна система. Няма и места за паркиране" - изброява кметът на район "Източен" Иван Стоянов.

Независимо, че обектът не е завършен, по улицата вече преминават коли. При разминаване на два автомобила с по-големи габарити се налага единият да спре, защото не могат да се разминат.

"Проектът е на инженеринг и можеше в хода на проектирането община Пловдив да каже какво точно иска да се направи на обекта" - смята кметът на "Източен".

Ремонтът на "Лев Толстой" трябва да бъде приключен изцяло до две седмици, коментира зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Предстои полагането на последния слой асфалт, след което ще се направи озеленяването. "Ще нарисуваме велоалея", обеща вицекметът. Уточни, че велоалея
©
е предвидена на по-широкия тротоар, но все още не е уточнено дали ще е с червен асфалт или само с маркировка.

Припомняме, реконструкцията на ул. "Лев Толстой" е на стойност 1 730 000 лева и е част от големия проект "Подобряване на градската среда в зона с потенциал за икономическо развитие "Гладно поле" по оперативна програма "Региони в растеж". В рамките му е включено рехабилитацията на ул. "Богомил" (от ул. "Лев Толстой" до бул. "Санкт Петербург"), ул. "Ген. Радко Димитриев" (от ул. "Лев Толстой" до ул. "Георги Странски"), част от ул. "Тодор Гатев", улично озеленяване и прилежащи обществени зелени площи. Общата сума на целия проект е 11 886 112,50 лв., като 9 264 652,50 лева са безвъзмездна финансова помощ, а 2 621 460 лв. са собствен принос.


Още по темата: общо новини по темата: 101
11.02.2024 »
16.01.2024 »
19.10.2023 »
12.10.2023 »
22.01.2023 »
06.01.2023 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Райчев,че се осрахте с този инженеринг за пореден път на всички ни стана ясно.Сега очаквам онези които"рисуват"по картата на града да я направят и еднопосочна и ще решите проблема с трафика в квартала.Като няма обособени места за паркиране,къде ще паркират сега от поделението,но ще има 7м.тротоар с фиданки и"нарисувана"велоалея,честито на пловдивчани новата инфраструктура.
0
 
 
Рабта , рабта и пак рапта , т.е ЗУЛА , ЗУЛА и пак ЗУЛА !!!
на 06.03.2022 г.
0
 
 
Девиза на ГЕРБ -"Ремонт на ремонта". Предстоящо начало. Каквито инженерите такъв и инженеринга. Доколкото за велоалеите плащаме ги с червен асфалт а после само ги маркираме и разликато към Бойково.
+2
 
 
те 2 години ги рисуваха по целия град за да откраднат европейските пари и като гледам вече ги няма-слаба им боята,но парите ги усвоиха
0
 
 
Като засаждат нови тръвчета, нека този път поне да ги засадят възможно по-надълбоко, за да не ставаме за пореден път свидетели на плиткозасадени дръвчета, които след няколко години израстват с големи корену, рушащи тротоара и асфалта! Това е редовна практика (поради немарливост или умишлено?) в България от години и облагодетелства фирмите, които със съмнително спечелени обществени поръчки отново биват наети да поправят пораженията от некадърно засетите на плитко дръвчета! Вижте какво се случи и на площадката до "Кауфланд" след прелеза на "Пещерско шосе", където дръвчетата, засети преди няколко години само на педя под почвата, от миналата година насам вече са пуснали корени, издигащи плочките на някои места, което буквално опорочава работата по поставянето на настилката и води до разходи, плащани от данъците на обикновените данъкоплатци!
0
 
 
Направо да отиват на съд за умишлено създаване на трафик тези некадърници.Това си е геноцид спрямо шофьорите .При този ужасен трафик ,вместо да разширяват улиците ,те ги стесняват умишлено
+4
 
 
Да се смееш ли, да плачаш ли? Тотална и завършена трагедия!
+5
 
 
Ето за това не са го поканили на откриването на детската градина !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: