ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каракачанов в Пловдив: Не сме били ничия патерица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 21.06.2021Коментари (1)2066
Омразата води до политическо противопоставянето и  до изчергъртване, а това не може да продължава. 32 години се изчегъртваме и изчезваме от собствената си държава като народ и като нация.  Това заяви водачът на листата на Коалиция“Български патриоти“ за Пловдив Александър Сиди, по време на срещата със симпатизанти в кв.“Коматево“ .

Той  припомни за две важни промени, които патриотите  направиха в 44- тото НС.

"Повишихме пенсиите от 164 лева на 300 лева, което никога преди това не се беше случвало.. Направихме така, че всяко едно българско дете да получава детски надбавки, защото досега такива средства получаваха само онези родители, чийто доход не надвишава определен праг. Беше тежка, ежедневна борба с ГЕРБ и Борисов това да се случи.“

Александър Сиди  каза още, че ВМРО и "Български патриоти“ няма да позволят налагането на норвежкия модел и фокуса на държавната политика трябва да е върху семейството в неговата цялост.

"Едни хора, които се канят сега да управляват и преди седмица шестваха из София със знаменца в цветовете на дъгата, точно те искат да отделят детето от семейството. И ще го направят ако ние им позволим. Искат фокуса върху държавната политика да бъде върху детето, а не върху семейството- традиционното българско християнско  семейство, което ние векове назад сме пазили. Тези хора, казват не, детето ще бъде с отделен фокус. За да могат да вземат  едно дете от семейството и да го изкарат на пазара за осиновяване? В същото време тези хора искат гей-двойките да могат да осиновяват деца", коментира Александър Сиди.

Той посочи, че на 11-ти юли българите могат да определят бъдещето на децата си или да си останат вкъщи, а изборът е в техните ръце.

"Искаме доверие да влезнем в 46-то Народно събрание и да спрем цялото това безумие. Не искаме доверието ви, за да бъдем патерица на този или онзи. Ние имаме собствен път. Не се кланяме на изток, нито на запад. Нашият път е България“- категоричен бе  Сиди.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който бе дошъл да даде подкрепата си за водача на пловдивската патриотична листа, потвърди думите на Сиди и заяви, че своята история ВМРО никога не е била патерица на никого.

"Когато се е налагало ВМРО да поеме отговорност, тя я е поемала на 100% и се е раздавала докрай. Влязохме в коалиция с ГЕРБ през 2017, за да има правителство и стабилност в държавата. Когато влязохме в 44- ото НС, имахме 3 варианта - да направим правителство с ГЕРБ, да направим правителство с БСП и ДПС или да отидем на избори. Избрахме ГЕРБ, защото няма как да влезем в коалиция с ДПС, а България трябва да се развива. Не сме били ничия патерица, тъй като за всяко нещо воювахме. Когато искахме да вкараме минималната пенсия да стане 300 лв. ни обясняваха, че и 400 лв. да им я направим пенсионерите пак няма да гласуват за нас.

Нашата логика не беше такава - да вдигнем пенсиите от 164  на 300 лева, за да гласуват пенсионерите за нас, а да се опитаме да поправим макар и в минимална степен една  несправедливост. Не ни разбираха и когато им говорехме за демографската програма, интеграцията на циганите, Истанбулската конвенция, подоходното семейно облагане  и темата Македония.“- обясни Каракачанов.

"Във времето, в което бяхме в изпълнителната власт, със зъби и нокти се борехме през цялото време да прокараме онези идеи, заради които сме влезли въобще в политиката. Ако не бяхме ние, още миналото правителство Скопие щеше да ни се е качило на главата с претенции за македонски малцинства и изучаване на т.нар. македонски език в Кюстендилска  и Благоевградска област. Но на някои т.нар. протестърски партии им е по-удобно да ни представят като патерица, да повтарят до втръсване лъжата за  паспортите, въпреки, че имаше разследване на прокуратурата и ДАНС, които излязоха със становище, че ВМРО като политическа формация и никой от нейното ръководство нее са замесени в подобни деяния.

Те го пропускат и действат на принципа на политическата пропаганда от времето на Гьобелс, че една лъжа повтаряне постоянно влиза в главата на повече хора. И тези хора говорят за демокрация, права и ценностна система. Каква е тяхната ценностна система? Да признаем еднополовите бракове, да отстъпим по темата с българите в Македония, да отстъпим от това, че циганският проблем става все по-сериозен?“

Каракачанов заключи, че в следващото Народно събрание "Български патриоти“ ще работят само с онези български политически партии без ДПС, които поставят въпроса за националното помирение, демографската криза, циганския проблем,доходите на хората, проблемите в здравеопазването и образованието и сигурността на държавата и гражданите.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1490) 16%
Спас Гърневски (1284) 14%
Д-р Иван Чомаков (870) 10%
Славчо Атанасов (2355) 26%
Иван Тотев (2326) 26%
Здравко Димитров (790) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: