ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Спрете проекта за паркинг в Цар Симеоновата градина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 11.02.2014Коментари (15)6353
© Plovdiv24.bg
Председателят на ППГОС Дани Каназирева настоява от името на групата кметът Иван Тотев незабавно да спре проекта за изграждане на паркинг в Цар Симеоновата градина и да отмени обявената процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка.

Адвокат Каназирева посочва три основни причини за категоричната си позиция срещу подземния гараж. Първо, за този обект общината се готви да изтегли поредния и абсолютно излишен кредит, като по този начин намалява възможностите на общината за бъдещи и много по-належащи инвестиции. Второ, това намерение е незаконно, защото няколко закона забраняват строителството в защитени зони, а Цар Симеоновата градина е обявена за паметник на парковото изкуство още през 1992 г. Трето, идеята е безмислена, тъй като няма кой да паркира в толкова скъп гараж.

"Направете елементарна сметка - един час в "синя зона" струва левче, а на платените паркинги - два. Кой разумен човек ще хвърля на вятъра парите си, след като може да спре съвсем наблизо по-евтино, по-удобно и напълно законно. Погледнете празния паркинг пред "Тримонциум", дава пример Каназирева.

Съветниците от "Обединение за Пловдив" остро реагираха срещу строителството на паркинга и на общинските сесии, когато беше разглеждан този въпрос. Те подкрепят реконструкцията на Цар Симеоновата градина, но не же

АНКЕТА:
Подкрепяте ли изграждането на паркинг под езерото в Цар-Симеонова градина?

За
Против

лаят в Пловдив отново да се правят неудачни експерименти с емблематични зелени площи, както вече се случи с Марково тепе.

"Градината и без паркинга ще стане много хубава, не ни трябва още бетон. Надявам се, че г-н Тотев ще се вразуми и ще се откаже от съмнителната идея за гараж", призовава съветничката. 

Тя твърдо застава зад неправителствените организации, които протестират срещу изграждане на паркинг в Цар Симеоновата градина.

Каназирева предлага средствата да бъдат пренасочени към решаването на проблема с паркирането там, където той съществува - в "Капана", до Съдебната палата или на ул. "Христо Г. Данов".


Още по темата: общо новини по темата: 244
27.12.2023 »
24.09.2023 »
13.07.2023 »
30.03.2023 »
26.02.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Тези пък как не могат да разберат, че целият ремонт на градината се прави най-вече заради паркинга?
+5
 
 
Защо да няма паркинг? По добре ли е да гледаме оная дупка която е в момента. Паркинг и езеро, прекрасно. Хем красиво отгоре, хем практично отдолу. А колокото до съда. Ами от този паркинг пеша до там е 10мин. по главната. Така се мисли и за спорта. Моето мнение е, че г-жа Каназирева е време да спре да плаче като малко дете за близалка(или нещо по голямо)
+8
 
 
Въпросната г-жа Каназирева изобщо не е в час,не знам толкова ограничен човек как е станал адвокат,1:Общината участва само с 3 млн. като финансиране от 9 милионният проект за реконструкция,да вярно ще се тегли кредит за тези 3 млн. но на много изгодни условия и няма да е само за паркинга а за целият проект!!! 2:Няма нищо не законно,защото паркинга ще е изцяло под езерото и няма да засегне с нищо защитените зелени зони.А целта на общината не е да печели пари от тези паркинги,а да имаме удобството ние гражданите да паркираме удобно срещу символична сума,така че сравняването с частните паркинги,които търсят само печалба от това,е направо смехотворно!!! 3: Този паркинг е проект и за в бъдеще,че след време ще ги търсим тези паркоместа,а сега така и така ще се прави реконструкция на езерото,по-добре да се направи и паркинга!!!
+6
 
 
Аман от политически неразбирателства и консервативни коне с капаци които тикат града ни към сигурна гибел...
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+15
 
 
Стига вече оправдания с този паркинг на Тримонциум - първо там престоят е по 2, а не по 1 лев на час, както е в синята зона и второ мислете малко за бъдещето - колите ще стават все повече, а не по-малко. Ако се направи както трябва, паркингът ще бъде смислена инвестиция и няма да заема допълнителна площ, която така или иначе е ограничена в центъра на Пловдив. А Данито пак глупости бръщолеви...стига сме спирали развитието на града с политически игрички!
+12
 
 
Абе тая Калинчева , още ли не е следствена за далаверите и със синдикалния дом ?
+21
 
 
За паркинга пред Тримонциум: ами не е хич празен, особено през почивните дни, за подземния паркинг: идеята не е лоша, само работата да бъде свършена качествено, а цените на паркинга се решават от общинския съвет или нещо от сорта така че никой не знае колко ще струва. За Каназирева: защо чак сега и скимна да реве срещу проекта, защо не издума и една дума още от началото???? Жалка работа, политическа!!!!
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: