ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Никога не сме били в подобна ситуация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:58 / 16.03.2020Коментари (3)4158
©
Обръщение на областния управител Дани Каназирева след първата онлайн пресконференция на Областния кризисен щаб:

Първо искам да благодаря на колегите от Областния щаб за конструктивната работа днес и взетите решения и да отправя  апел към всички.

Истината е, че никога не сме били в подобна ситуация, в която сме в момента. Областна администрация работи денонощно.

Искам да помоля за повече толерантност и повече търпение всеки един жител на областта. Знам, че не винаги постъпваме по най-правилния организационен начин, може би, но наистина даваме всичко от себе си и ще продължим да го правим. 

Във връзка със случая със МБАЛ "Св. Мина“ и напрежението, което се получи там, ще кажа следното:

 Нека да се обединим и да бъдем наистина единни. Аз знам, че няма болница, която иска, която би пожела и би казала: - "Ние ще бъдем инфекциозна“, няма такава. Най-лесното е да не взимаш решения, най-трудното е да вземеш решение.

Но сега, когато ние в Пловдив все още нямаме нито един регистриран случай, не вземем решение, кога ще го вземем?  Когато се случи, когато започне да расте бройката ли? Тогава пък ще бъдем обвинени, че не навременно взимаме решенията.

Наистина моля за толерантност, моля за екипност в лицето на всеки един лекар, в лицето на всеки  един директор на болница. Положението е извънредно и не е място за спорове, а за бързи, адекватни и конструктивни мерки.

Затова създавам постоянно действащ Медицински щаб, чийто решения, от тук нататък, няма да се коментират, а ще се изпълняват с моя заповед.

Всяка една болница има проблем с предпазните средства, всяка една болница има проблем с апаратурата, всяка една болница може да каже: - "Ние не сме готови“. Но тогава, ние, никъде не трябва да настаняваме пациенти.

За да вземе решението си, Областният кризисен щаб  и при това единодушно, то мотивите са единствено това, че болница "Св. Мина“ е работеща болница, но че е заета 30%. Тоест, няма да има нужда от извозване и преместване на лежащо болни пациенти.

Ако се приеме решение за отделянето още на втори етап, на Окръжна болница, това означава да поставим под риск спешността на всички и на територията на цялата област. В Окръжна болница е Кръвния център, в Окръжна болница има АГ, в Окръжна болница са недоносените деца, и още ред важни отделения, които са животоспасяващи. Разбира се, без да подценяваме по никакъв начин извънредната ситуация с коронавируса.

Що се отнася  за предпазните средства - само една болница ни каза: "Ние имаме достатъчно осигурени“.

Няма да казвам коя е, за да създавам конфронтация, но и самите болници могат да възложат за ушиване или да закупят маски. От областта има само три общини, които веднага се организираха и възложиха ушиването на маски, 4-пластови, за да могат поне временно да решат проблема.

Затова, моята огромна молба и апел като областен управител към всеки един кмет, към всеки един директор на болница, независимо дали тя е държавна, частна или общинска, е да бъдем единни и да създадем една стройна организация. Да покажем, че Пловдив и областта можем и сами да решаваме проблемите си, а не винаги да чакаме някой от София да дойде и да ни ги реши.

Всичко си зависи от нас. Нека спрем да се делим, да се обвиняваме кой е умен, кой е по-умен и кой по-умно решение ще даде. Тук освен да бъдат умни решенията ще трябва бърза и 24-часова организация. Може би ние не сме най-добрите, тук има сигурно и по-добри. Ситуацията е  такава, че трябва да реагираме на момента.

Благодаря на всички. Ще продължим  да информираме, като  пресконференциите ще са излъчвани онлайн, за да има публичност на решенията и всяко едно да достигне до пловдивчани и до  хората от всяка една община на област Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Областната нещо криво си е направила сметка!Мислила си е завалийката-ся ша са набутам, ша крада,крада---а то ко стана-трябва да се мисли,трябва да се взимат адекватни мерки,трябва и акъл за тая работа! Ама като нямаш капацитет,тогава вредиш не само на себе си,ами и на хората!Затова Здравке-най-добре,връщай се на пилона ини остави ние сами да се оправяме!
0
 
 
Каназирева, к**во заспала, трябваше да кажеш на Боико да си завре извънредното положение в г*за и града та остане отворен
+1
 
 
Ако наистина няма заразени, в което дълбоко се съмнявам, просто затворете града. Това е единственото действащо и работещо решение, което може да вземете. Болниците ви не са подготвени, вие също. Ако няма заразени, затворете входовете и изходите на града. Така тук ще сме здрави и ще чакаме в другите близки заразени градове нещата да се успокоят. Това ще е решението, на което всички ще са благодарни, макар някои да го разберат на по-късен етап. Бизнесът отиде по дяволите, това ни е ясно на всички. Но нека с него, не отидем и ние. Няма ли болни - затваряте. Спирате транспорта, спирате хората от работа. 2-3 седмици ще се издържи. Всичко друго е сигурно тикане към примера на Италия. Режимът трябва да е на 200% затегнат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: