ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Къде са парите на АПИ?
Автор: Диана Бикова 09:01 / 14.09.2021Коментари (2)4468
© Plovdiv24.bg
За всички ремонти на пътища в Пловдивска област, които са предвидени по програма, имаше осигурено финансиране с решение. Това заяви за Plovdiv24.bg бившият областен управител и настоящ депутат от ГЕРБ Дани Каназирева в отговор на въпрос имало ли е осигурени пари за рехабилитация на пътищата от републиканската пътна мрежа в региона.

По предложение на областния управител, АПИ приема годишна програма за ремонтите. После се одобрява заданието и чак след това стартира самият ремонт. Каназирева уточни, че повечето от пътищата в програмата са за текуща поддръжка, има избрана фирма изпълнител и не се прави друга процедура.

Осигуряването на парите и разплащането със строителите е ангажимент на АПИ.

"Щом има одобрено задание, значи има осигурено финансиране" - коментира бившият шеф на Пътното в Пловдив инж. Йордан Калев. 

"Питам: къде са парите на АПИ? Автомагистрала "Хемус" беше спряна. 500 милиона лева отидоха някъде, незнайно къде. Същото се случва и с ремонтите не само в Пловдивска област, а и във всеки друг регион" - заяви Каназирева.

Бившият областен управител припомни, че по нейно настояване трябваше да се направи 32-километров път през Бойково - Лилково до Смолянска област, за да има алтернативен обход на Девин - Кричим, който сега е единствената връзка между двете области. "Само една част от пътя ще бъде направен, само 9 километра, за които най-много настоявахме. А всъщност, когато се залагаше този път, настоявахме този път да бъде продължен 32 километра и да стане алтернативен до Смолянска област" - обясни тя.

Какво се случва с пътя Асеновград - Първомай, Асеновград - Садово, Околовръстното шосе на Пловдив - пита Каназирева. Това са пътища, които обезателно трябва да бъдат направени и са заложени в програмата за настоящата година. 

"Много странни неща се случиха - министър Комитова уволни шефа на АПИ заради това, че е спрял ремонтите, а след това започнаха оправдания, че нямали пари. В същия момент не обясняват къде отидоха парите на АПИ, включително и от АМ "Хемус". Сега от актуализацията на бюджета ще получат 100 милиона" - каза още Каназирева.


Още по темата: общо новини по темата: 405
21.03.2024 »
21.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
рашков с 18 имота ,новоуправляващ с под 100 000 лв аз не видях в декларациите,пък после пита къде са парите.Сещай се къде са
0
 
 
Аз едно не мога да разбера, не съм чул някой да отговори на обвинението, че държавната фирма Автомагистрали, получавала за изпълнение строителството на лотове от автомагистрала Хемус чрез инхаус процедура без обещствена поръчка, нямала капацитет за изпълнение на такива мащабни строителни дейности и затова законът бил заобиколен. Въпрос на преценка по целесъобразност е, дали една фирма, частна или държавна, ще притежава собствена техника, пътно строителна или друга, или ще наема такава от фирми наемодателки. Автомагистрали като държавна фирма има ресурс да закупи всякаква собтвена техника, но е преценено, че това не е целесъобразно. Ние си мислим, че фирмите, кандидадатстващи за обществени поръчки, притежават техника, специалисти, общи работници и т.н. Като спечелят поръчката, започват работа. Ако не я спечелят, работниците излизат в платен отпуск, техниката се поддържа в готовност за по-добри времена, когато друга обществена поръчка ще бъде спечелена. Даже фирмите за чистота, които кандидатстват за почистване на даден град, не е възможно да имат метачи, на които да им плащат, след като са загубили общестеваната поръчка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: