ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каменов умъртвил рейнджърката Деси, защото се подиграла с него и техен колега
Автор: Георги Василев 12:33 / 05.02.2020Коментари (6)8186
Прокурор разказа днес в съда как командосът Светослав Каменов е умъртвил 40-годишната Десислава Стоянова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По думите му, въз основа на добрите приятелски отношения между Каменов и Десислава, тя му се доверила и му дала лекия си автомобил за ремонт. Командосът установил, че двигателят е дефектирал и ремонтът щял да бъде по-скъп от колата.

Отишъл и го дал за скрал. Стоянова не подозирала нищо и дори се уговорила с колежка, че ще пътуват заедно с този автомобил на следващия ден. В нощта на зверството Каменов взел Десислава от Карлово. До къщурката ги закарал приятел на Каменов с бус. Подсъдимият признал, че е дал колата за скрап. Тогава се скарали и Каменов взел решение да я умъртви. Възползвал се от военното си обучение и с едната си ръка започнал да я души, а с другата я ударил през лицето с шамар.

Тя не можела да се защити - започнал да притиска устата и носа, докато я души. Тя изпаднала в мозъчна смърт. После оставил тялото и решил да се разходи. Скоро се върнал и решил да прикрие следите - скрил тялото в раклата под дивана, която била с размери 30х60 см. Каменов отишъл в София, където се скарал с бившата си приятелка.

Звъннал на бившата съпруга в монтанското село Зверино, тъй като брат й бил полицай. Предал се и го докарали в Сопот. Бил арестуван. Каменов днес твърди, че причината не е автомобилът, а нейното неуважително отношение към военослужещите.

Майката на жертвата заяви, че ако съдът одобри исканата кръвнина, парите ще отидат за лечението на внука, който има тежки проблеми със сърцето.

"Считам, че по делото не се събраха доказателства, че Каменов е извършил убийството по особено жесток начин. Не мога да се съглася с тази квалификация. Не считам, че действията на подсъдимия се различават от обичайните за този тип деяния. Самите вещи лица заявиха, че самата пострадала дори не е разбрала какво се случва. По нея не са открити следи от съпротива, смъртта е настъпила мигновено. Няма мъчителни болки и страдания" каза адвокат Почева, която е защитник на подсъдимия.   

Според Каменов причината за убийството е подигравката с него и негов колега, че само с покана ще влизат в офиса на Десислава, щом завърши образованието си. Според психиатричната експертиза Каменов има лабилна психика и не издържа на насмешки и обиди. Това провокирало у него агресивни изблици. Една от свидетелките разказала, че ако някой го обиди, избухвал. Наранената му военна чест стои в основата на убийството.

"Считам че обвинението е неточно, тъй като няма особена жестокост. Той е отдал и сърцето и душата си за нашата страна. Участвал е в няколко мисии и се е срещал с очите на смъртта. Няма как това да не му се е отразило на психиката. По делото има данни, че дори е търсил помощ. Ще моля да определите наказание при изключително смекчаващи вината обстоятелства", заяви още адвокат Почева.

"Поддържам казаното от адвоката ми. Искам чрез вас да дам моите извинения и съжаления за случилото се на семейството на Десислава и целия състав на българската армия, че отнех живота на колега. Искам да се извиня и на цялото общество. Оставям всичко в ръцете на съда" каза Каменов.


Още по темата: общо новини по темата: 29
05.02.2020 »
05.02.2020 »
18.12.2019 »
18.12.2019 »
07.11.2019 »
11.10.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Оттдал си е задника под наем ЗА ПАРИ, това е направил тоя урод!
+2
 
 
Като са лабилни и не носят на подигравки, как стават военни и какво правят в Българската Армия? Просто питам.. Но при нас всичко може. Щом човек без ден стаж става кмет, защо психически лабилен да не стане шофьор на камион или военен, например?!
+1
 
 
Адвокат Почева, ако ваш роднина бъде умъртвен без да разбере какво се случва (примерно прострелян смъртоносно в главата), ще искате ли лекичка присъда за убиеца??? Как може да имате съвест да защитавате един доказан убиец???
+1
 
 
"Считам че обвинението е неточно, тъй като няма особена жестокост" - просто я е убил, не я е измъчвал??? "Ще моля да определите наказание при изключително смекчаващи вината обстоятелства", заяви още адвокат Почева. - една условна освен???? "Не считам, че действията на подсъдимия се различават от обичайните за този тип деяния. Самите вещи лица заявиха, че самата пострадала дори не е разбрала какво се случва. По нея не са открити следи от съпротива, смъртта е настъпила мигновено. Няма мъчителни болки и страдания" каза адвокат Почева, която е защитник на подсъдимия. - тоест, това е нормален акт, който не трябва да се накаже строго???? Адвокат Повева, дано спите спокойно, защото утре ако ваш роднина бъде удушен и скрит в ракла, заради обида, едва ли ще го приемете за нормално и ще искате съвсем лека присъда, нали???? Накъде отива тоя свят? Доказано убийство, убиеца признава, а вие искате едва ли не да го пуснат да си ходи спокойно по улиците??? Вие, адвокат Почева, имате ли разум???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (885) 16%
Спас Гърневски (795) 14%
Д-р Иван Чомаков (544) 10%
Славчо Атанасов (1455) 26%
Иван Тотев (1490) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: