ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Какво да очакваме от Фестивала за улични и градски изкуства 6Fest в Пловдив?
Автор: Живко Кръстев 13:44 / 10.05.2024Коментари (0)2182
©
Програмата на Фестивала за улични и градски изкуства 6Fest тази година е мултижанрова. Има събития в сферата на цирка, огненото изкуство, музика и танци. Новост е, че освен улична програма, ще имаме и паралелна градска програма в локации на партньори. Това каза организаторът на Фестивала за улични изкуства 6Fest Момчил Цонев в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

6Fest е фестивал, посветен на уличните изпълнителски изкуства. "Съчетаваме всички възможни изкуства, които могат да се играят на улицата. Концепцията на фестивала е да оживи онези градски пространства, улици и площади, през които ежедневно минаваме забързани и не оценяваме красотата на града, който ни заобикаля. Концепцията е да осъзнаем и да акцентираме върху тези културни мениджъри, творци и пространства, които активно работят за това градът да бъде по-културен, по-артистичен“, обясни Момчил Цонев.

От 10 до 12 май в Пловдив се провежда 14-то издание на Фестивала. Първите три издания тръгват от Габрово. От 2019 г. фестивалът се провежда основно в Пловдив. В някои години се провеждат по две издания. За пета поредна година 6Fest е част от културната програма на Община Пловдив, разказа организаторът на фестивала.

Събитията са разнообразни и много. Програмата тази вечер започва с концерт на "Летящите номади“. "Това е една група в стил етно-фюжън фолклор. Ще има и огнено шоу на пловдивската група "Агни Сатя“, която съчетава танцьори, артисти и огнени артисти“, каза организаторът на събитието.

Акцент в следващите два дни са международните участия. "Ще имаме силна циркова програма с унгарската група "Firebirds“. Те ще гостуват с един техен интерактивен уличен спектакъл на актьори от пътуващ цирк и техния парен велосипед. Циркови артисти от Чили и Перу ще изнесат съвместен цирков спектакъл – "Dos Señores“. В уличния му вариант циркът е доста по-различен от класическите циркови представления. Той е една много интересна комбинация между клоунада, акробатика, жонглиране, пъстри костюми. Винаги има игра с публиката“, разказа Момчил Цонев.

В програмата на 11 май се включва и пловдивската танцова школа "Dance Home“ със спектакъл, специално създаден за 6Fest. "За нас е удоволствие, когато има местни артисти от града, в който гостуваме, защото това е жест към тях и тяхната работа. Идеята на фестивала е да балансира между гостуващи артисти, включително и от чужбина, но и да покаже хората от дадения град, които правят изкуство“, допълни Цонев.

Програмата завършва с огненото представление "Flying Embers“ на унгарците от "Firebirds“. "От 21.30 часа ще има огнено шоу с типичната комбинация между хореография, жонглиране, акробатика, горящи предмети и музика на живо“, допълни Момчил Цонев.

Входът за всички събития е свободен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: