ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Как стоят нещата със зелените площи в Кючука, ето какво каза Борислав Инчев пред Plovdiv24.bg
Автор: Мариана Панчева 15:30 / 09.10.2016Коментари (2)7299
© Plovdiv24.bg
Оплаквания за проблеми в паркове, зелените площи и детските площадки в район "Южен" са сред най-честите, които получаваме на редакционната поща на Plovdiv24.bg

Последният е за парка до училище "Димитър Талев" в квартал Кючук Париж и гласи следното:

"От доста време насам паркът тъне в разруха и мръсотия ако изключим поддържането на градинките с нови цветя, дърветата и засаждането на някои нови декоративни храсти и поливането им. Пейките са в окаяно състояние и са недостатъчно за всички, които посещават въпросния парк.
Много от тях са изпочупени от вандали, но най-опасното е, че на няколко места стърчат метални планки близо до основата, където са били закрепени преди време за земята пейките.

Това е особено опасно за най-малките - бебета, които тепърва прохождат или току-що са проходили, защото лично аз разбрах за едно детенце как е паднало точно върху тях и се е наранило - за късмет много леко. Но е можело и да бъде фатално!

Освен това доста от играчките и самата площадка, която беше изградена преди време, са в окаяно състояние. Въртележката не работи (счупен е лагерът й, който я върти и няма кой да го ремонтира от години). Пясъчникът е като един малък кратер, който изобщо не е обезопасен. Счупена е голямата люлка на площадката (някой е изкъртил половината й част и две деца няма как да се люшкат едно срещу друго) и не става за игра от месеци насам. Беседката около площадката е в окаяно състояние и т.н.

Да не говорим за такъв голям парк би трябвало да има повече играчки за деца освен една пързалка и 2 почти здрави люлки. 

Освен това около почти всяка пейка или храст има черупки от семки от слънчоглед, хартии, дори стъкла и други отпадъци. Не казвам, че изобщо не се чисти, но нещата не са розови.

Наоколо няма наблизо друг такъв голям парк (на по-малко от километър) и ми е чудно как така никой от управляващите лица в града ни, в частност и кметът на района, не забелязва гореописаните според мен проблеми.

Ще съм Ви благодарен ако може да напишете новина затова или да сигнализирате правилните институции за проблема. Вие като една голяма и уважавана медия в региона може да помогнете на всички хора, които посещават въпросния парк", написа притеснен пловдивчанин.

Наш репортер се свърза с кмета на "Южен". Борислав Инчев разказа за политиката на администрацията му в това направление, за причините, в някои от парковете да има проблеми, както и за усилията да преобрази тези градски части. Чуйте!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kal4o90
премахни филтъра

0
 
 
Забелязвам в последно време,вашата медия задава конкретни въпроси към районния кмет Борислав Инчев.Ще се радвам и на моите въпроси да отговори и вашата медия,която смятам за обективна и най-популярна в града да му ги зададе.Въпрос номер 1:Колко метра тротоари откакто е встъпил в длъжност е направил в кв.Кючук Париж?Въпрос 2:Освен улицата в кв.Беломорски има ли друга улица,която за 1 година да е асфалтирана.Ние често се базикаме в квартала ни,че сме забравени от бога.Може ли целия град да е разкопан,само в кв.Кючук Париж времето да е спряло и нищо да не се прави,а хората не искат много.Единствените постижения на сегашния районен са 2 паркинга и легналите полицаи на бул.Никола Вапцаров.В сравнения с кв.Тракия в който резултатите са повече от видими,каква е причината и къде са насочени парите с които разполагат!Благодаря Ви,ако успеете да му ги зададете въпросите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: