ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Как ще се реши проблемът с паркирането в Кючука?
Автор: Мариана Панчева 12:20 / 30.07.2016Коментари (5)5410
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
Читател на Plovdiv24.bg повдигна въпроса за състоянието на паркинга между ул. "Даме Груев" и ул. "Архимандрит Евлоги" с номера от 20 до 26.

"Паркингът на "Пере Тошев" с "Щип" е страхотен, поздравления за кмета. Сега бих задала обаче следния въпрос: Защо паркингът между ул. "Даме Груев" и ул. "Архимандрит Евлоги" 20-26 не изглежда по този начин?

Зад блока на ул. "Архимандрит Евлоги" 20-26 има прекрасно място за страхотен паркинг, като се има предвид, че тук са събрани - пазар и поликлиника на едно място. Да паркираш в района е ужасно трудно, а когато си жител на блока е още по изнервящо и тягостно.

Зелените площи зад блока се поддържат ужасно рядко, наскоро тревите минаваха човешки ръст, в блока пълзяха хлебарки и други гадини.

Ще помоля кмета и общинската управа да помислят за тротоар зад самия блок и паркинг, който да отговаря на съвременните паркинги, а не този, на който изсипаха 2-3 камиона пръст и сега като вали е абсурд да вкараме колите си, защото е кално и осеяно с дупки.

Смятам, че пазарът и поликлиниката са достатъчно натоварващи съоръжения и жителите на блока би следвало да бъдат компенсирани с този паркинг. Достатъчно е, че пред блока на ул. "Архимандрит Евлоги" е невъзможно да се използват 5-6 паркоместа заради огромните дървета, които са надигнали с корените си плочките и трошат колите ни. 

Нека кметът и управата помислят и за тях, защото при всеки обилен сняг или по силна буря колите ни са жертви на паднали клони. Нека не мислим толкова за природозащитниците, а да помислим какво би станало, ако падне на главите на децата ни, някой такъв клон.

Тротоарите са навдигнати и всекидневно възрастни хора идващи до поликлиниката са жертви на тези ужасни тротоари и каква е целта на тези огромни дървета? Пътували сме из цяла Европа, е, повярвайте - такова чудо никъде няма, дървета на 50-100 години, застрашаващи човешки животи!"

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с кмета на район "Южен". Борислав Инчев разказа следното:

"Паркингът между ул. "Даме Груев" и ул. "Архимандрит Евлоги" е изпълнен с настилка от фрезован асфалт и трошено-каменна настилка.

Ул. "Даме Груев" е в лошо състояние и за нея от няколко месеца се работи по изготвянето на технически проект. По регулационен план е предвидено улицата да бъде разширена, но реално изработването на проекта ще каже колко ще струва цялостната реконструкция на цялата улица в сега съществуващия габарит и при вариант на разширение. 

В самия проект ще се предвиди и подмяна на подземната комуникация както и на прилежащата тротоарна настилка. 

Докато не бъде изготвен проектът обаче, който да даде възможните технически решения, не е целесъобразно да се правят големи инвестиции по цялата улица и поради това преди време и избран именно вариантът на паркинга да бъде положен фрезован асфалт.

Относно поставения въпрос за големите дървета пред самия блок и това, че корените са повдигнали някои от пътните ивици, оформящи паркоместата: Да, това е така. Трябва да отбележа, че преди няколко месеца премахнахме няколко стари желязобетонни стълба и така освободихме място за допълнително паркиране на коли.

Самото премахване на дървета обаче става само след експертиза от специалисти еколози, а на тези дървета сме извършили мерки по повдигане и оформяне на короните им.

И на последно място - само след няколко дни започваме изграждането на нов паркинг за около 50 автомобила между църквата "Света Троица" и читалище "Христо Ботев". 

Новият паркинг ще бъде изпълнен с асфалтова настилка и ще отговаря на всички съвременни изисквания. Ще има и тротоар, дъждоприемни шахти, осветление, пътни знаци."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Михаил Янев 5
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: