ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Как се справя КОЦ Пловдив в условията на ковид пандемията?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:27 / 30.07.2021Коментари (0)5529
©
Доц. д-р Тихомир Дерменджиев е лекар-микробиолог с над 41 години трудов стаж. От 2016г. е доцент в катедрата по Микробиология и имунология към Медицински университет – Пловдив. Бил е заместник-директор по лечебно-диагностична дейност в База 1, УМБАЛ "Св. Георги" ЕАД, Пловдив, началник на отдел "Управление по качество и акредитация" към УМБАЛ "Св. Георги" ЕАД и началник на "Микробиологична лаборатория“ към ДКЦ-5 EOOД гр. Пловдив. От 2019 г. до 2021 г. е член на факултетния съвет при Фармацевтичен факултет към МУ – Пловдив, от 2016г. – 2021г. - отговорник научно-изследователска дейност (НИД) в катедрата по Микробиология и имунология. През май 2021 г. е избран от Общинския съвет за временно изпълняващ длъжността управител на "Комплексен онкологичен център – Пловдив“.

- Доц. д-р Дерменджиев, вече близо 3 месеца сте управител на КОЦ – Пловдив. Как се справя лечебното заведение в условията на ковид пандемията?

- Поради тежката патология на нашите пациенти и фактът, че са имунокомпрометирани, и с цел недопускане на Covid-19, на всеки един пациент, както и на придружаващите го лица, се извършва бърз антигенен тест преди допускане в лечебното заведение. Разходите за тестовете се покриват от лечебното заведение. Вследствие на предприетите мерки в КОЦ Пловдив не е допуснато разпространението на вируса. По време на пандемията не е настанен нито един пациент с Covid-19 в разкрития за целта сектор. Както казах, поради компрометирания имунитет на пациентите е необходимо да бъдат положени максимални грижи за ограничаване разпространението на вирусната инфекция на територията на лечебното заведение.

- През ноември 2020 г. Общинският съвет взе решение за закупуване на нов линеен ускорител, като до момента такъв все още не е закупен. На какъв етап е процедурата по закупуването?

- Съгласно Решение №275, взето с Протокол №17 на Общински съвет Пловдив от 18.11.2020 година, "КОЦ – Пловдив" ЕООД трябва да закупи нов, последно поколение, линеен ускорител с пълен капацитет за лъчетерапия и с възможност за радиохирургия след провеждане на обществена поръчка по реда и условията на ЗОП на стойност до 5 000 000 лв. с ДДС, включваща доставка и въвеждане в експлоатация на медицинска апаратура, както и разходите за строително – монтажни работи /СМР/ по преустройството на съществуващата сграда за лъчеление, съгласно изискванията на действащото законодателство.

При провеждане на пазарни консултации с всички заинтересовани лица, предлагащи продукти, които отговарят на минималните технически изисквания за обсъжданата апаратура, са постъпили оферти със стойност 6 000 000 лв. с ДДС. В тази цена са включени всички разходи по изпълнение на поръчката, в това число разходи за продажба, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на нов медицински линеен ускорител с пълен капацитет за лъчеление и възможност за радиохирургия, обучение на персонала, опаковка, маркировка, транспорт, застраховка, както и други разходи по дейности, в това число монтаж, както и труда, транспорта и всички вложени при извършване на гаранционните ремонти резервни части, компоненти и/или модули, а също и изготвянето на технологичен проект за монтиране на апаратурата за предвиденото от възложителя помещение за монтаж.

- Това е с 1 000 000 лв. повече от сумата, която Общинският съвет отпусна миналата година?

- Да, точно така. Изготвили сме мотивирано предложение към кмета на Община Пловдив и към Общинския съвет и очакваме от тях да разгледат и одобрят предложението. Но истината е, че без тази актуализация отново оставаме на етапа, на който сме от една година. В момента разполагаме само с един и при повреда изпадаме в обективна невъзможност да извършваме лечение на пациентите. Както става ясно, линейният ускорител е изключително важен за дейността на лечебното заведение и поради тази причина новото ръководство прави всичко възможно за неговото закупуване.Изпълнението на решението и съответно закупуването на въпросния линеен ускорител ще отговори на нуждите на лечебното заведение и ще повиши ефективността, конкурентоспособността и капацитета ни като цяло.

- Кога се очаква да стартира процедурата по закупуването на линейния ускорител?

- За да се реализира закупуването на линейния ускорител е необходимо да се актуализира, отпуснатата от Общинския съвет, сума. По тази причина, на 20 юли входирахме доклад до кмета и се надяваме предложението да бъде внесено за разглеждане още на сесията на Общинския съвет на 03 август.

Ангажираме се в най-кратък срок след актуализация на сумата да изготвим и обявим обществената поръчка за закупуването на линейния ускорител, тъй като това е приоритет на настоящото ръководство.


Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: