ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
КАТ: Знаем за гонките на "Кукленско шосе", "Пещерско шосе", и бул. "Санкт Петербург"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:10 / 15.08.2015Коментари (69)12086
© Plovdiv24.bg
След инцидента с блъснатия пешеходец на бул."Никола Вапцаров" в Пловдив, са се зародили съмнения, че на булеварда се правят нерегламентирани състезания с автомобили. Това каза в предаването "Метроном" на Радио ''Фокус'' - Пловдив Радослав Начев, началник на КАТ "Пътна полиция". 

От справка, направена от Пътна полиция, се е оказало, че няма нито един получен сигнал от гражданин за подобна проява. Сигнали се получават за други булеварди, това са "Кукленско шосе", "Пещерско шосе", както и бул. "Санкт Петербург". В тази връзка КАТ ежеседмично организира СПО, съвместно със служители на районните управления, с цел предотвратяване и пресичане на подобен вид прояви. Пристигайки на място пътните полицаи установяват лица, които са се събрали и пребивават на бензиностанциите, най-често с цел провеждането на такива състезания, каза Начев. Никой от тях, обаче не си признава точния повод за събирането, като твърдят, че са там, за да си показват автомобилите и да си говорят за тях. 

Въпреки това, на всички водачи на МПС, които се намират там, се извършва обща полицейска проверка и писмено се предупреждават по Закона на МВР да не участват в какъвто и да е било вид такива прояви, посочи Начев. По думите му, при евентуално следващо засичане и констатиране, че не изпълняват полицейското разпореждане, им се налагат санкции по Закона на МВР. "За съжаление Закона за административни нарушения и наказания задължително предвижда при налагането на санкция със съставянето на акт да има свидетел-очевидец", каза Начев. "И когато не разполагаме с такъв свидетел, ние няма как да наложим и административно наказание", добави той. При всеки получен сигнал, независимо дали се провежда полицейска операция, или не, се реагира като целта е да не се допусне такава проява по уличната мрежа. 

Тъй като понятието "провеждане на нерегламентирано състезание", т.н. гонка, е свързано и със затваряне на част от уличната мрежа или уличното платно, затова в този вид прояви трябва да се намери организатора на тази проява, каза Начев. Участниците в състезанието могат и биват санкционирани единствено за превишена скорост. Досега има няколко наказани в Пловдив за гонки, добави той. Според началника на КАТ Пловдив, редно е деянието да се криминализира, с цел гарантиране живота и здравето на всички участници в движението, тъй като гонките са изключително опасни. Но това зависи от хората в парламента, които творят законите, каза Начев. Гонките се провеждат най-вече в тъмната част на денонощието, като всички участници в тях са предимно млади хора на възраст между 20 и 30 години.


Още по темата: общо новини по темата: 26
01.09.2017 »
01.09.2017 »
13.03.2017 »
20.01.2017 »
25.01.2016 »
14.12.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Boris Chervenkov 1
премахни филтъра

+2
 
 
Да ви го начукам,И на КАТ и на всички медий!!!!На околовръстното кв.Тракия...след катастрофа днес,пак имаше гонка!!!Нищо не става от вас,помияри долни!!!Само имитирате,дейност!БОКЛУЦИИИИ....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: