ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
КАТ: Продължава превозването на деца на задните седалки без колани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:21 / 19.03.2011Коментари (20)5236
"Целта на това преброяване беше да се убедите, че много от водачите продължават да превозват пътниците на задните седалки, без да настояват те да поставят обезопасителни колани", категоричен бе инспектор Ботьо Гергинов. На днешната инициатива на служители на сектор "Пътна полиция" съвместно с представители на медиите се извърши преброяване на пътници и водачи, използващи обезопасителни колани и детски седалки, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Паралелно със служителите на пътна полиция, репортерът на Plovdiv24.bg, констатира, че за жалост продължава превозването на деца и пътници на задните седалки без обезопасителни колани.

След активния период на акцията "Коланите спасяват живот", който беше от 7 до 13 март, продължават проверките на сектор "Пътна полиция" във връзка с използването на обезопасителните колани не само от водачите и пътниците на предните седалки, но и от пътниците на задните седалки.

"Целта е да се намалят предпоставките при възникване на произшествия. Доказано е, че при възникване на ПТП, когато пътниците на задните седалки са поставили своите колани, процентът на травматизъм е с пъти по-малък", категоричен бе инспектор Гергинов. 

Той припомни, че инициативата се отнася и за превозването на деца в автомобили, които за целта трябва да бъдат поставени в съответните седалки и столчета с обезопасителни колани. 

"Нека приучаваме най-малките участници в движението към една култура на поведение, защото нека не забравяме, че след няколко години, същите тези деца ще бъдат шофьори", отправи апел към гражданите Гергинов. 

На проверката на органите на пътна полиция,проведена на разклона на Пазарджишко шосе, на около 6 км извън Пловдив, за 15 минути бяха спрени 6 автомобила, в които се возеха 7 деца. Четирима от малчуганите бяха поставени в предвидените за това седалки или столчета с поставени обезопасителни колани, а 3 от децата не. На водачите в нарушение бяха съставени глоби с фиш.

"Все още има рисково поведение и липса на отговорност от страна на водачите, превозвайки собствените си деца", със съжаление констатира инспектор Гергинов.

Журналистите присъстваха и на проверка на автомобил, на който водача беше без поставен обезопасителен колан. От органите на пътна полиция обаче не съставиха акт за нарушение на шофьора, защото се оказа, че той притежава медицински документ, който го освобождава от това.

Разгледайте приложената галерия!


Още по темата: общо новини по темата: 5
16.03.2011 »
11.03.2011 »
08.03.2011 »
07.03.2011 »
07.03.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Georgi Petrov
премахни филтъра

-1
 
 
С колани, без колани фактите са си факти. 50 милиона души умират по пътищата в света на година, и още 5 милиона са ранени или остават инвалиди. Това трябва да ви говори нещо за ефективността на днешните предпазни средства в автомобилите. Причината това да се случва е само една - жаждата за печалба на автомобилните компании. Днес разполагаме с технологии да премахнем тези печални цифри от статистиките. Но внедряването на подобни технологии ще направи така, че тогава и автомобилите няма да излизат от употреба и съответно няма печалби. А сега помислете дали скоро ще се внедрят тези технологии?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Проблеми между шофьори от масовия транспорт и пътници
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: