Иззеха стоки менте от склада на фирма в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:00 / 07.11.2014
2156
На 05.11.2014 г., във връзка с получен сигнал била извършена проверка на складови помещения в складова база "Нордикс" Пловдив. При проверката се установило, че в едно от складовите помещения има налични електрическа преса, обущарски инструменти, множество метални знаци на различни търговски марки - "Армани", "Гучи", "Долче и Габана", "Прада" и други, както и спортни обувки и дамски боти с метални знаци на горните фирми и залепени етикети на същите. 

В помещението имало голям обем приготвени запечатани пратки с пликове на куриерска фирма "Еконт Експрес", заедно с листове с получатели и спортни обувки с отличителните знаци на различните търговски марки, както и множество разписки от "Еконт" за наложен платеж. 

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който без съгласието на притежателя на изключителното право, използвал в търговската си дейност марка, обект на това право - престъпление по чл. 172б, ал. 1 от НК.

По делото са извършени множество следствени действия до настоящия момент, с които са иззети голям обем спортни обувки, дамски ботуши и други артикули, означени със знаци, сходни или идентични с тези на марките "Адидас", "Пума", "Найк", "Рийбок", "Конверс", "Армани", "Гучи", "Лакост", "Луиз Вютон" и други - общо около 25 000 броя.

В хода на разследването са привлечени като обвиняеми две лица - Ф. М. и Р. М. за извършено от тях престъпление по чл. 172б, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК - за това, че в съучастие са ползвали в търговската си дейност марки, без съгласието на притежателя на изключителното право, като от деянието са причинени значителни вредни последици. 

По отношение и на двете лица са взети мерки за неотклонение "Гаранция" в размер на 10 000 лева за всеки от тях. Разследването по делото продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).