ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Известен пловдивски лекар: Яка корупция по високите етажи! Изнудват директори на болници да си плащат, за да останат
Автор: Цвети Тончева 15:19 / 18.08.2022Коментари (3)20447
©
УМБАЛ "Пловдив" няма избран нов изпълнителен директор, тъй като общото събрание на акционерите не се проведе заради липса на кворум. Предложението на предишния министър проф. Асена Сербезова бе сегашният директор Динчо Генев да бъде сменен от проф. Димитър Шишков. Кворумът обаче се провали поради отсъствието на представител на Министерството на здравеопазването на служебното правителство. Ето как проф. Шишков коментира за Plovdiv24.bg ситуацията, в която е попаднал:

"Министерството първо предлага смяна на борда, а после не праща свой представител, което е обидно за всички, които бяхме там. Обидно е за сегашния директор, обидно е за предложения нов директор в мое лице, обидно е и към всички представители на общините. Това значи, че министерството въобще не го интересува какво се случва в една от най-големите болници. Или нямат смелост да заявят своята позиция. Няма обяснение защо. И тъй като те са си принципал, те предлагат. Аз не съм искал да ставам директор, те го предложиха и ме повикаха, а сега ги няма никакви.

Лошото е, че единственото, което могат да направят, е да вкарат някой в конфликт с друг човек. Така се опитаха да ме вкарат и мен в конфликт със сегашния директор доктор Динчо Генев. А аз нямам такъв конфликт, разбирам се чудесно с него. Човекът си върши работата. Това са политически решения и назначения. Така са избрали, така са решили. Но след като е така, защо не са дошли и не си поемат отговорността? И такава липса на приемственост от министър на министър е абсурдна. Затова в здравеопазването е така".

Проф. Шишков поясни още, че той е бил предложен от проф. Сербезова, като е имало различни опции. "Обадиха ми се и ме помолиха. Не съм се молил аз и не съм желал да бъда. Това съм го заявил на всички в болницата. Но алтернативите бяха такива, че стабилната болница в момента щеше да стане пак нестабилна. И това, което бях заявил, е, че ако ще махат д-р Генев, нямам против да стана аз директор. Все пак съм в болницата от 30 години. Знам добре нейните проблеми".

По думите на проф. Шишков следващото заседание е насрочено на 07.09.2022 г. и тогава няма да има значение кой е дошъл и кой не е, а ще се гласува. И добави: 

"Но нека от министерството да се държат мъжки, да изпратят представител и да кажат - остава ли директор д-р Генев, или искат да го сменят с някой друг. Да дойдат и да го заявят. Защото тази игра в здравеопазването продължава много години. Да изнудват директорите да си плащат. Когато си платят и остават. Здравеопазването е от  местата, от където най-много се печели и там е най-тежката корупция. Но не при лекарите и сестрите, а по най-високите етажи.

Когато заплашваш един директор няколко пъти, че ще го махнеш, той какъв избор има? Аз съм си уролог, аз съм си лекар, мене нищо не могат да ми вземат - нито акъла, нито ръцете. Но това е изключително обидно и към община Пловдив, и към Карлово и към всички акционери, и към сегашния директор, и към мен, като предложен. Ако това беше в София, нямаше да се случи. Ние сме си тежка провинция. И ми е много интересно как така всеки провинциалист, който отиде в София, се прави на най-големия столичанин".

Проф. Шишкв още веднъж подчерта, че неявяването на принципала на такива събрания говори, че не им пука за това какво се случва с тази болница. "Това, между другото, се доказа в годините. Съсипаха я тази болница", добави проф. Димитър Шишков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Иска як ремонт.Да направят стаите с по 2 легла и баня и тоалетна във всяка стая.Мой приятел от Бургас лежа в уролагията и си спеше у нас заради хубавите услония.Ходеше само сутрин докато му минат системите и идваше в къщи на климатик и телевизор.И най вече на тоалетна че е урология все пак.
0
 
 
тази болница наистина е съсипана,но от тези които и бяха и са и директори-скоро ми се наложи да отида там -за 10 мин ме отврати отношението на ортопеда и си излезнах и там не стъпвам
0
 
 
Колко години Джамбазов и Мавров не могат да ги бутнат ,бетон са, плащат и царуват.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: