ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Известен акушер-гинеколог от Пловдив е "Железен човек"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:38 / 22.06.2018Коментари (1)21099
Известният пловдивски акушер-гинеколог д-р Борислав Иванов завърши престижния триатлон Ironman, който е една от най-трудните еднодневни спортни надпревари и сред осемте най-изтощителни състезания в света. Дублира олимпийската дисциплина триатлон и включва плуване 2 километра в открити води, колоездене 91 километра и  бягане 21 километра. Трите дисциплини се провеждат една след друга и според регламента трябва да бъдат преодолени в един ден за не повече от 8 часа. Всеки участник, който успее да финишира в рамките на определеното време, получава титлата "Железен човек“ - Ironman.

Тази година състезанието се проведе в Пескара, Италия, а в надпреварата се включиха над 1000 суператлети от цял свят.  Състезанието  протекло според неговите очаквания, макар че не минало без сътресения. "Случи се нещо неочаквано и странно - загубих протеиновите барове и геловете, които ми бяха нужни за надпреварата по трасето с велосипеда. Получих и огромни болки на двата крака в последните 10 км от тичането. Трябваше да пия  и обезболяващи. Всичко друго беше перфектно“, обобщава той впечатленията си.

Идеята за участие в триатлона дава неговият близък приятел Николай Пенев, избран за адвокат на 2017 г. в България. "Споделихме лудостта да тръгнем по пътя на това предизвикателство и след това изпитахме огромната радост от завършването му.  Заедно с нас финишира и пилотът Енчо Дойков“, разказва лекарят. Гинекологът се готви около месец и половина - тренира всеки ден в продължение на много часове. Категоричен е, че без подкрепата на скъпи за него хора никога нямало да успее. Затова им е безкрайно благодарен.

За състезанието казва, че поражда феноменална, експлозивна атмосфера, инжектирана с огромна доза адреналин. Една колоритна смес от емоции, в която се редуват план на действие, механизми да забравиш болката, разпределяне на силите, създаване на бъдещи спомени, които ще бъдат разказвани на следващите поколения, надхвърляне на собствените способности. Състезават се и хора с протези на крайниците. Участва баща със сина си инвалид, който финишира бутайки го с ръцете си в количка. Организацията на домакините е перфектна – взети са всички мерки за сигурност и безопасност – над главите на участниците постоянно летят хеликоптери, следват ги линейки, полицейски коли.

Д-р Иванов е роден в Битоля, Македония, дипломира се в Медицинския университет в Пловдив, където защитава специалност по акушерство и гинекология, а  след това и докторската си дисертация на тема "Фетална медицина“.  







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Sevelina Kirova
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: