ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изключително разумен призив към гражданите на Пловдив - кореняци, провинциалисти, чужденци и бежанци
Автор: Васил Динев 08:54 / 25.01.2018Коментари (9)16237
Паркове и паркиране за начинаещи - така читател на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, изпратен до нашата медия. За какво по-точно става въпрос? "Здравейте, пише Ви един обикновен, съвестен и мислещ за бъдещето на Пловдив и България гражданин. Напоследък темата за чистия въздух в Пловдив става все по-наболяла и актуална. 

Наличието на фини прахови частици във въздуха се дължат не само на увеличаващия се брой МПС-та и използването на твърдо гориво за отопление, а и на паркирането върху зелени площи, което води до разкаляне на почвената повърхност, пренасянето й върху улиците и след изсъхването на тази пръст - до разпрашаване. После всички дишаме този прах.

Живеейки в централна градска част, а именно между улиците "Киев" и "Гогол", забелязвам всеки ден споменатата по-горе практика. Като основни проблеми ще изброя:

- лошо състояние на междублоковите пространства. Липсва адекватно озеленяване и поддръжка;
- изхвърлянето на битови отпадъци от живущите на нерегламентираните за това места;
- паркиране на МПС-та върху тревни площи и паркове.

Програмата за изграждане на платени паркоместа в Пловдив явно е в застой и нуждата от ред и правила в паркирането става все по-налeжаща. За жалост местата за паркиране са ограничени, но това не означава, че всеки трябва да прави каквото си поиска. Не е нормално парк в центъра на град Пловдив да изглежда така, не е нормално всеки да паркира, където му хареса, не е нормално на семейство да има 3-4 МПС-та.

Искам да помоля кмета на район "Централен", ОП "Паркове и градини, ОП "Паркиране и репатриране" и всички други засегнати институции да вземат мерки и да осъществяват своевременен контрол и действия. Не на последно място искам да се обърна към гражданите на Пловдив, без значение дали са 10-то поколение пловдивчани, хора от провинцията, чужденци или бежанци, с молба да пазят града и държавата, в която живеят, да полагат усилия за решаването на проблемите в обществото, да подават сигнали, да търсят правата си и да влагат умисъл в действията си. Или с две думи - "Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб".



Още по темата: общо новини по темата: 376
11.04.2024 »
11.04.2024 »
17.03.2024 »
03.03.2024 »
18.02.2024 »
17.01.2024 »
предишна страница [ 1/63 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо да не е нормално семейството ми да има 3 коли? Имаме възможности, плащаме си данъци. Ти като искаш ходи пеша!
0
 
 
Същия този прахоляк,който се нанася по улиците,"хигиенистките" от "Чистота" с метлите го вдигат във въздуха.Част от него отива в дробовете,част-по колите и останалия си пада отново на улицата!
0
 
 
След като прочетат отчаяния призив, от днес ще престанат да паркират по ливадите, съвсем доброволно.
+1
 
 
Проблема е,че на никой е му пука и всеки си мисли само за себе си, но така не се живее. Съгласна съм с всичко написано на 200% и бих добавила още куп неща, като едно от тях е да взема да се мерне и някой друг полицай в този квартал, а не само да ми стоят в тези коли и да ги пращат да вършат други неща, вместо да следят за реда, не само за паркиране, а за всичко останало!!!!! Не за виновни те разбира се, просто няма кой да контролира и задава адекватно задачи за правилното управление и въвеждане на някакъв ред в този град. Не знам още до колко можем да издържим по този начин
0
 
 
Тези градинки много ни приличат, точно като за Европейска столица на културата. Иначе в Капана, наредиха пет павета, и се избиха да се фукат нашите управници, как просперира града и става по - красив. В стария град има къщи пред разпад, други така са "оправени", че от културно наследство нищо не е останало. Тези градинки и състоянието им е резултата от управлението на града последните поне 20 години. Тотев, по градинките те познаваме.....:):):)
на 25.01.2018 г.
+1
 
 
Такива гледки като тези от снимките има десетки из града ни! Даже още по-фрапиращи. Ама явно на тези дет требе да им пука хич не ги еня! Кучетата си лаят, кервана си върви! П.С. По едно време за подобни грозни картинки подавах сигнали до съответните институции и като нямаше реакция полека лека се отказах. Явно целта е да ни откажат и на никой да не му пука и ТЕ да си правят каквото си щат необезпокоявани от никого!
+3
 
 
Прав е читателя, но проблема е че няма места за паркиране, никой не иска да спира в кална локва. Въпросните паркове трябва да се преустроят, където може да има места за спиране, може да не е асфалтирано а с бетонни блокчета така и тревичка ще има и кал няма да се носи.
+2
 
 
проблема не идва САМО от многото автомобили, а от това че зелените площи и дърветата започнаха много да изчезват, отделно и отоплението с твърдо гориво /да не споменаваме как "братята роми" горят каквото им падне за отопление и МНОГО спомагат за финните прахови частици/ първо да се решат тези проблеми
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: