ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изграждат атракционен комплекс на остров "Адата" и нов пешеходен мост?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:08 / 12.02.2013Коментари (6)10735
©
Изграждане на атракционен комплекс на остров "Адата" и свързването му със северния бряг на р. Марица посредством нов пешеходен мост предвижда един от предложените проекти, които трябва да бъдат реализирани в рамките на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив (ИПГВР) до 2020 г., предаде репортер на Plovdiv24.bg. Предвижда се още реконструкция, изграждане на подпорни стени и социализация на коритото на реката, а ул. "Никола Войводов" да бъде тотално рехабилитирана.

Проектът е част от зоната за въздействие, наречена "Първа градска част". Основните задачи, на които ИПГВР търси решение в тази зона, са интеграция на Аджисан махала, отварянето на територията й към Стария град чрез експониране на античния слой, изграждане на среда за социализация на малцинствените групи и "включване" на реката към ежедневието на хората.

В проект "Градски уют, традиция и пъстро разнообразие" се включва реконструкцията и социализация на междублокови пространства, зелени площи, детски площадки и улици в карето между булевардите "6-ти септември" , "Мария Луиза", "Източен" и ул. "Митрополит Панарет". Чрез приложение на слънчева енергия се предвижда подобряване на публичното осветление в Аджисан махала, реновирането на жилищните сгради в квартала ще става с включване в ремонтните дейности на  местните обитатели. 

"Нашият квартал - древен и вечен" включва възстановяване, озеленяване и социализация на "Източната порта" с прилежащите към нейната територия улици, алеи и паркинги. Тук влиза и изграждането на "Малката базилика", както и рехабилитацията на територията около "Понеделник пазар" чред нова настилка, озеленяване и паркинг.

Припомняме, че точно във връзка с ИПГВР до 2020 г. Бетонният мост трябва да бъде съборен. Това се налага, тъй като с височина от 6 метра съоръжението не отговаря на новите стандарти за преминаване на влаковете, разясни специално за репортер на сайта зам.-кметът Димитър Кацарски. Той обаче уточни, че това ще стане след изграждането на транспортния възел под Централна гара.

Това стана ясно по време на втория обществен форум за обсъждане на предложения за проектите, които ще бъдат реализирани в рамките на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив. 



Още по темата: общо новини по темата: 76
12.01.2024 »
12.11.2023 »
22.08.2023 »
11.07.2023 »
21.06.2023 »
17.01.2023 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Надявам се всичко да се случи.Макар все още бавно и трудно.Но неможе вечно да живеем във безвремие,все да чакаме във времето на"другите"...Разните му там другоезични тарикати и андрешковци с досиета.
0
 
 
лелелеле като си доида може да не го по3ная пб
0
 
 
Браво,време беше.В Пазарджик имат такъв остров и е супер,крайно време беше и тук някой да направи нещо с нашия остров
0
 
 
Браво много добра идея,но ако сме живи ще видим какво ще стане!
+3
 
 
Това, което трябва да се направи там, е да се присети общината, че остров Адата е защитено местообитание на редица видове редки птици, и да започне да го стопанисва като такова. Преди време имаше идея острова да се оформи като модерен резерват за редки птици, но тази идея изчезна бързо без никакъв шанс за реализация. Може пък именно това да е била идеята зад нищоправенето и нестопанисването на острова - в крайна сметка всички да забравят за статута му, гората да се изсече и някой мастит мафиот да излее бетон в атракционен парк, примерно. Дано не съм прав! Но Адата може да стане перлата на парковете в Пловдив, стига общината да започне да се грижи за собствеността си!
+3
 
 
Каквото и да се направи на този остров ще е по-добре от сегашната клоака.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: