ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изграждат "Пловдивския Дисниленд" върху 140 дка до Гребната база?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 14.07.2012Коментари (60)17456
© Plovdiv24.bg
Розариума
От "РЕИ Холдинг", съдружник на Община Пловдив в "Увеселителен парк Тракия", искат да изградят "Пловдивския Дисниленд", научи репортер на Plovdiv24.bg. Представители на фирмата вече са се срещнали с кмета Иван Тотев и са заявили своите инвестиционни намерения за 140-те дка до Гребната база.

"РЕИ Холдинг" искат да презентират проектите си за новия увеселителен парк. Поканихме ги да дойдат другата седмица на среща в Общината, на която ще присъстват главният архитект Румен Русев, урбанисти, еколози и експерти", потвърди градоначалникът. 

Тотев беше категоричен, че Общината няма да позволи върху декарите, вляво от пътя след парк "Розариум", да се строят евентуално молове или жилищни комплекси, а ще подкрепи само проекти, свързани с дейности за обществено ползване като например изграждането на спортни площадки, тенискортове, зоологическа градина, увеселителен парк, тъй като земята има статут на защитена територия. 

Сагата с Дисниленд-а на Гребната база датира още отпреди години. По времето на кметуването на Иван Чомаков с решение на ОбС Община Пловдив влиза в смесеното дружество "Увеселителен парк Тракия", като апортира въпросните 140 дка земя и взема 25% от дяловете на фирмата. Задължението на съдружниците от "РЕИ Холдинг" е било да изградят увеселителен парк на мястото, което обаче и досега не е станало.

"Нямам обяснение поради каква причина е нямало никаква комуникация между представителите на фирмата и предишното управление на града в лицето на Славчо Атанасов. Сега обаче "РЕИ Холдинг" искат да изпълнят своите задължения по договора и ако това се случи, Пловдив ще има едно изключително място за отдих", коментира Тотев. 

Той уточни, че всички действия на инвеститорите ще бъдат съгласувани с Община Пловдив и след представяне на проектите може да се организира и обществено обсъждане, за да се чуе и мнението на пловдивчани.


Още по темата: общо новини по темата: 16
12.05.2022 »
26.02.2020 »
26.11.2014 »
26.11.2014 »
17.10.2013 »
18.02.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
На думи какво ли не чухме от управата.Но като погледнем реално за свършената работа,май си остават само думи.След Дисниленда може и лифт Пловдив-София да проектират, той ще има голям успех,всички медий ще гръмнат.
+2
 
 
Аз ще се подпиша с 2те ръце и с краката срещу това само да разбера къде.В този район има само паркове и дървета,какво ли ще стане с тях?
-3
 
 
Това е мн хубаво..... дано да стане, ще стискам палци :)
+2
 
 
Аве бай "Люл", ами какво ли ще стане , ако построят някакъв "Увеселителен Парк" - каквото и да значи тая дума точно до вас или пред вас, какво ли ще стане, ъ? Нали ги имам 3-ма различни Приятели, които живеят в "'Тракия", точно срещу "Аквалянд" и положението през деня е направо Леш - то са писъци, то са кикотене, то е викане сутринта няма места за паркиране пред 36ти блока, дето си живеят хората, ни събудиха с музика от Басейна в 8:00часа..... "Инвеститорите" смятаха това да е детско селище - SOS "Kinderdorf". Ама , като гледам не е. Ти искаш ли да ти построят нещо неясно под носа и после ша кепаш.Тия неща да си се строят далеч, от всякъде където живеят хора - има си територии в града или извън него - бол! Да купуват частна, а не Общинска земя , за без пари и тогава да инвестират, да ги видя, колко са добронамерени. Дет съ вика всичко е : "вземи тия пари Under the tabel!"
+11
 
 
Ще е много хубаво ако имаме Дисниленд,но според мен най-добре е да го построят малко по-надолу,където има едно огромно празно поле след Хирургиите .Доста е голямо пространството така че според мен е идеално
+4
 
 
Да бе, то щото имае много паркове, та дай сега да изсечем дърветата около гребната база. После що в Пловдив има най-гъстия смог.
+6
 
 
Нашия в София си стои построен години. Никой не го пипа. Но тези съоръжения са на пълна загуба. Могат само да перат пари на ..
-5
 
 
Абе хора осъзнайте се ... постоянно мрънкате, че нямате пари ... трябва да подкрепяте такива проекти, а не да плюете срещу тях !!! Това би превлякло много много туристи от България в нашия град .. което от своя страна малко или много би засилило икономиката ни .... мислете в прерспектива .. Аз съм съгласен, че не е там мястото ... не трябва да се унищожават зелените площи ... но и трябва да се стимулира стройтелството на такива атракциони !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: