ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изграждаме зоокът и ледени пързалки по програма "Джесика"?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:57 / 13.01.2012Коментари (15)7836
© Plovdiv24.bg
Сумата, която Пловдив може да получи по програмата "Джесика", е между 6 и 8 млн.лв", съобщи днес кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Като пример за финансиране градоначалникът даде изграждането на цялостен проект за втори Гребен канал със Зоологическата градина, велоалеи и атракции от типа на ледени пързалки.

Припомняме, че вчера бяха представени параметрите на подписаното споразумение между Европейската инвестиционна банка - като управляваща Холдинговия фонд по инициативата JESSICA (Съвместна европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони) за България, и Регионалния фонд за градско развитие АД (РФГР) - с водещ акционер Societe Generale Експресбанк и акционери финансова компания Елана и Balkan Advisors.

По силата на споразумението РФГР АД получава мандат за управление на 36,9 млн. лева от ресурса на Холдинговия фонд, а водещият партньор във фонда - Societe Generale Експресбанк поема ангажимент да съфинансира проектите на фонда с двойно по-голяма сума - 73,8 млн.лв. Така до средата на 2015 г. ще бъдат инвестирани общо над 110 млн. лева в проекти за устойчиво градско развитие.

РФГР ще финансира проекти на общини, частни инвеститори и публично-частни партньорства, в шестте големи града на България - Бургас, Варна, Русе, Плевен, Пловдив и Стара Загора основно чрез заеми, но в някои случаи и чрез дялово участие. Фондът ще инвестира във всичко, което има потенциал да облагороди и осъвремени градската среда, като например: социална инфраструктура, проекти за подобряване на физическата среда и превенция на риска, системи за устойчива градска мобилност.


Още по темата: общо новини по темата: 247
27.01.2024 »
20.12.2023 »
29.08.2023 »
29.06.2023 »
14.02.2023 »
30.01.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
дано да направят нещо по въпроса ,но да го разширят малко за да заприлича наистина на зоопарк стара загора е на час и половина път ,наполовина по малък град е да отидат да видят там как изглежда зоопарка им влизаш с децата и поне 2 часа не можеш да го обиколиш чешмичка-малка лавка ,тоалетна от тия химическите
+5
 
 
Като дете ме водеха там да се радвам на животните, сега искам и моята племеница да ги види, понеже стана на 5 годинки, а още не са ремонтирали мястото ... За децата е голямо удоволствие, може да ходят всеки уикенд и ще им е приятно. Една такса да сложат 1-2 лева и ще събират някакви пари, но да си заслужава гледката, понеже в сегашния си вид е доста остаряло и затворнически тип място!
+2
 
 
Абе момчета,забравихте ли че Славчо затвори Зоопарка??Та тоя зоопарк е любимо място на поколения пловдивчани и един тъпчо го затвори с лека ръка.И 4/ЧЕТИРИ/ години стоя затворен.Че една кола 4 години да стои,тя ще почне да се руши.И сега когато г-н Тотев иска да го отвори ,но трябва най-малко да се ремонтира,то може ли така да реагираме бе?Че нали тоя Зоопарк е за нас,за нашите деца.Че нали е добре за нас,защо все да мислим,че нема да стане.А ако стане-какво-пак ли предизборни обещания.Ми нали искаме Пловдив да стане по -хубав,а не както досега-под вещото ръководство на предишния да се смъкнем на 13 място.И какво очаквате-хоп,абракадабра сега,и извъднъж сме много добре.Ми не става.Ей на -Синдикалния дом-толкова пари окрадоха и още не може да го пуснат.А зоопарка-не е малък обект.Ако се подобри и отвори-че кой родител няма да иска да заведе детето си там?
0
 
 
аве мастии долни долни до до в4ера му лизахте г**а сега ви го набута пет ката.Пак идете да гласувате за него.
+3
 
 
И река Марица като стане плавателна като "Сена" и ще плуват корабчета, корабчета.....Е-йййй тоя Иван Тотев. А на здраве!
+3
 
 
Тотев май не разбра че вече го избраха-продължава с предизборните заучени лъжи.За сега реално виждаме как започна да вдига всички такси- на детските градини , тротоарно право....и други...,но тихо!!!!!-някой да не се опълчи срещу човека и да вземем да го обидим,че и "таткото" ще се разсърди(харизматичната мутра,която всички се надпреварват да боготворят)-Хак ни е всичко!:(
-2
 
 
Я, още пари за изпускане. Сега кой ли ще е виновен?
-3
 
 
Тоя Тотев сто не спре да лъже?Сте получим милиони по програма "Джесика"-хахахахаха.Колкото получиха двата пловдивски клуба пари от общината!!!!!
+4
 
 
Ами :АССТРОЙ: Халумис какви пари разиграха та си оставиха оная работа друг да я свърши май изпраха доста мангизи този мазен грък барабар с Чомаков и Гърневски ако не ме лъже паметта ..ПС. става дума за зоопарка
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: