ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иво Лудия е шофирал със 132 км/ч, преди да убие трима!
Автор: Диана Бикова 11:36 / 19.05.2021Коментари (4)11474
Иво Даскалов (Иво Лудия) е летял със 132 км/ч по новоремонтирания Околовръстен път на Пловдив, при ограничение от 90 км/ч, преди да се забие челно в идващия насреща лек автомобил. Това става ясно от публикувания протокол от изнесеното заседание на състав от Апелативен съд Пловдив в болничната стая на обвиняемия. Тогава бе променена мярката за неотклонение от "задържане под стража" на "парична гаранция от 20 000 лева", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Адвокатите оспорват твърдението, че той е управлявал колата и поставят под съмнение идентичността на кръвната група на намерената върху парчето от волана кръв и петното кръв по подзащитния им. Изтъкват, че са объркани данните на двамата водачи, тъй като Даскалов нямал нарушения за превишение на скорост, но имал други незначителни - шофирал без колан, управлявал чужд автомобил, който не е минал годишен технически преглед.

Защитата предлага в бъдеще време да се направи изследване на пътния участък, за да се установи дали катастрофата е в резултат на действията на Иво Лудия или причината е в неправилния път. Даскалов е в тежко здравословно състояние със счупена тазобедрена става и му е направена операция. Предстои му дълго лечение, след което дълго възстановяване и рехабилитация, изтъква защитата му. 

Обвиняемият е открит в непосредствена близост до шофьорската врата, а според  съдебно-медицинската експертиза, кръвната група на Даскалов е идентична с тази на кръвта върху волана на моторното превозно средство. Автотехническата експертиза пък е категорична по два пункта - мястото на удара и скоростта на движение, заявява прокурорът.

Обвиняемият не е следвало да се намира в насрещната лента, а скоростта е била с 42 км/ч по-висока от разрешената. "При това положение – при скорост на движение 132 км/ч и такава на отсрещния автомобил в рамките на позволената около 90 км/ч, всички можем да преценим какви ще бъдат последиците от удара. Те са налице - 3 трупа", заключава държавният обвинител. Той е категоричен, че здравословното състояние не трябва да бъде основен и водещ мотив при определяне на мярката за неотклонение, тъй като му е осигурено всичко необходимо за лечението. 

Адвокатът обаче обявява, че Даскалов изцяло е съдействал на органите, предал е доброволно мобилния си телефон и е дал съгласие да бъде освидетелстван. Заради травмите си не би могъл да извърши ново престъпление. Оборва се твърдението на прокурора, че не е трябвало да се намира там (б.а. - в насрещното платно), тъй като ЗДвП дава това право при изпреварване. "Друг е въпросът дали онзи шофьор е трябвало да бъде там. От тази експертиза ние не може да отговорим" - заявява защитата.

Припомняме, че навръх Великден на Околовръстното шосе стана тежка катастрофа, при която загината трима души. След това граждани предприеха различни инициативи да се премахнат безсмислените, според тях, мантинели, тъй като ограничават възможността за отбиване в страничния банкет при необходимост.


Още по темата: общо новини по темата: 32
17.01.2024 »
21.04.2023 »
23.03.2023 »
21.03.2023 »
16.02.2023 »
03.10.2022 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Едни и същи адвокати-отрепки,продали съвест за пари,защитават убийци!Ще им се върне тъпкано на тези мръсници!
+3
 
 
Един бетонен разделител посредата и готово
+1
 
 
До там се е стигнало , че се иска да се махат мантинели а може би пътни знаци и дървета пък може и да се зарият каналите отстрани на пътищата защото такива като този като карат всичко им пречи. Аз си мисля , че МВР и КАТ пречат най много с безхаберието си !
+2
 
 
И ДО КОГА ТАКИВА ЯВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ ГИ ЗАЩИТАВА ВСЕ ЕДИН И СЪЩ - ДАФЧЕВ. КАК НЯКОЙ СВЕСТЕН НЕ ГО НАЕ ИМА ГОСПОД
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: