ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Йордан Ставрев: Обмисляме общ план за видеонаблюдение на целия Пловдив
Автор: Диана Бикова 10:50 / 31.12.2019Коментари (12)10008
© Plovdiv24.bg
Йордан Ставрев е заместник-кмет в община Пловдив с ресор "Обществен ред и сигурност". Завършил е полицейското училище в Пазарджик, след което Академията на МВР. Бил е началник сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в ОД на МВР - Пловдив, оглавявал е РПУ Раковски, след което началник сектор "Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред". Като заместник-кмет Йордан Ставрев отговаря за обществения ред и сигурност.

На подчинение на заместник-кмета Йордан Ставрев са няколко ведомства: Общинска полиция, ОП "Общинска охрана", отдел "Управление при кризи" и отдел "Административно-наказателна дейност". Всички тези подразделения работят в тясно взаимодействие и координация със сходни институции - ОДМВР, службите за сигурност, областна администрация, пожарна и аварийна безопасност.

През 2019 г. в Пловдив се проведоха стотици събития, но две от тях се открояват - откриването на Европейската столица на културата и организацията и охраната на местните избори, посочи Ставрев. При пролетните наводния отдел "Управление при кризи" е участвал активно в ликвидиране на последствията.

Видеонаблюдението е съвременната превенция на престъпността и на опазването на обществения ред, коментира зам.-кметът. В Пловдив има няколко центъра за видеонаблюдение, които не са свързани помежду си и работят сами за себе си. Йордан Ставрев заяви, че ще работи да се изготви общ план за видеонаблюдение на целия град, със софтуер, с общ център за видеонаблюдение и управление на силите и средствата за реакция.

Обмислят се промени в нормативните документи за въвеждане на разрешителен режим за поставянето на камери от физически и юридически лица на частни сгради, но насочени и към обществени места. Ще се иска и достъп до данните от тези камери. Въпросът тепърва ще се обсъжда с юристи.

За предпазване на гражданите и гостите на Пловдив предстои да се предприемат и антитерористични мерки в централната пешеходна зона. Обмисля се поставянето на бариери за контрол и ограничаване на достъпа от ул. "Княз Ал. Дондуков-Корсаков" и от "Железарска".

Зам.-кметът Йордан Ставрев заяви в интервюто, че ще продължи да работи за обезпечаване на обществения ред и сигурността в Пловдив.

Цялото интервю с Йордан Ставрев гледайте във видеото.



Още по темата: общо новини по темата: 24
01.01.2020 »
01.01.2020 »
01.01.2020 »
31.12.2019 »
30.12.2019 »
30.12.2019 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя гербаджийски парашутист от където е минал само говна и лайна след него!!!!
0
 
 
Камери-мобилни и стационарни,патрулки и смело прилагане на закона без отлагане. Щом в други градове се прилага и се усеща спокойствието и на улицата и в дома, значи и в Пловдив може да се случи.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 31.12.2019 г.
0
 
 
С такива зам-ове и новата година ще е много весела! От сега посягат към ниши, от където има далавера. Пък и пръв съветник може да им е предишния кмет. Особено сделката за ел.таблата по спирките за 28 000 000. Ами, за транспортния трафик, зоологическата градина, колелото с фонтанче за 900 000 лв.
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
0
 
 
Весела Нова Година 2020 !
+1
 
 
Милиционер до милиционера майно льо.
+2
 
 
Другарю Ставрев що не си гледаш пенсията след дългогодишното лапане в милицията....разбирам че баскетболиста се е обградил само с такива кадри като теб.Мисля че има много млади и отворени хора в този град които ще се справят много по добре от теб......а ще имат нужда и от заплатата ама от такива като вас няма вреждане.....пенсия работа и още в няколко борда на лапачка и после младите да се върнели от чужбина.
+3
 
 
Камери навсякъде трябват, дори Истанбул е по-безопасен вечер от нашият град, защото там на всеки стълб са по 4-5... както и в повечето европейски градове. Но освен камери трябва и реакция от мвр, не разни проститутки да се скупчват пред камерите на гарата и нищо...
-1
 
 
Ако не знаят как, да дойдат ще им го измисля
+1
 
 
Като гледам тоя нахилен чиновник с огромен тефтер и химикал на бюрото и цайси с рамки от 60те се чудя компютъра за лампа ли го позлва... Такива ще ви правят видеонаблюдението!
+1
 
 
А бе хубаво го обмисяте, ама дали ви стига капацитета да го измислите ... а дали ще го измислите както трябва или просто сте се сетили за нещо, за което могат да бъдат изхарчени едни пари ... евентуално срещу процент? Че до тук нещо новата власт не показва нужния капацитет за интелигентни решения на проблеми.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (885) 16%
Спас Гърневски (794) 14%
Д-р Иван Чомаков (541) 10%
Славчо Атанасов (1447) 26%
Иван Тотев (1482) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: