ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Интелектуалци: Паметникът на Альоша е гавра! Махнете го и сложете Левски!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:04 / 06.02.2019Коментари (258)27967
© Plovdiv24.bg
Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса обръщение към водачите на Европа, България и Русия:

До г-н  Антонио Таяни, Председател на  Европейския парламент

До г-н  Доналд Туск, Президент на  Европейския съвет

До г-н  Жан-Клод Юнкер, Председател на  Европейската комисия

До г-жа  Цвета Караянчева, Председател на Народното събрание на  Република България

До г-н  Румен Радев, Президент на  Република България

До г-н  Бойко Борисов, Министър-Председател на  Република България

До г-н  Владимир Путин, Президент на  Ру̀ската федера̀ция

До г-н  Иван Тотев, Кмет на  град Пловдив

Обръщение от група български интелектуалци, политици и граждани:

Уважаеми дами и господа,

Град Пловдив е най-старият жив град в Европа, неговата история е повече от 8 000 години. През 2019 г. Пловдив е европейска столица на културата. В тази връзка искаме да заявим следното:

Над нашия велик град с хилядолетна история се извисява един паметник, който символизира най-унизителната страница от българската история: окупирането на България от Сталиновата Червена армия и посичането, ликвидирането за десетилетия на българската свобода. Паметникът "Альоша" е нетърпима гавра с националното достойнство на българите. Този паметник е злотворен комунистически фетиш, разделящ за вечни времена нацията ни, той също така е маркер, обозначаващ завоевателните аспирации на руския империализъм спрямо България.

Паметникът "Альоша" е грозен антикултурен, чисто идеологически и пропаганден артефакт на комунистическото варварство, който няма място в град като Пловдив, град с толкова славна, бляскава и хилядолетна културна традиция. Паметникът "Альоша" е всекидневна обида за тъй културните граждани на Пловдив. Нетърпимата културна, историческа, нравствена, психологическа аномалия около паметника "Альоша" е крайно време да бъде премахната - и то тъкмо в годината, в която Пловдив е културна столица на Европа.


Нашата идея и инициатива е проста, лесна и дори твърде икономична за осъществяване: паметникът "Альоша" би могъл да бъде използван като материал, от който (чрез подобаващото префасониране и преобразяване) художниците-скулптури биха могли да изваят статуята на Апостола на българската свобода Васил Левски. Смятаме, че ако над върха Бунарджик в Пловдив изобщо трябва да има някаква статуя, то това може да бъде само и единствено статуята на най-великия българин - Васил Левски.

Длъжни сме да отбележим убеждението си, че едва ли се налага да обосноваваме такова едно безспорно предложение, всеки българин, ако послуша сърцето си (което никога не греши!) ще признае, че само Левски може да стои там, на най-високото, над целия град. Само той заслужава такава голяма чест, никой друг. Няма никаква нужда повече да обясняваме и обосноваваме предложение, чиято естествена рационалност е толкова лесно установима. Альоша и Левски, разбира се, са несравними в културно, историческо и духовно отношение величини.

Срамота е, че Альоша се извисява там, над целия град, а Апостолът на българската свобода има незабележимо отникъде малко бюстче там, долу, под ботушите на окупатора! Който разбира, разбира, само тотално бездушните няма да разберат: тази убийствена гавра трябва да бъде премахната час по-скоро!


Надяваме се, уважаеми дами и господа управници на Европа, България и Русия, че ще направите нужното в пределите на своите пълномощия щото да спомогнете този въпрос да бъде решен по единствено справедливия и разумен начин, а именно според предписаното в горното тъй просто и ясно предложение, притежаващо достойнствата и съвършенството на всяка непоклатима истина. Националната чест на България и българите не е нещо, което може да бъде безкрайно пренебрегвано и тъпкано. Свободолюбивият дух на Европа и България изискват това.

Господин Путин, ще се радваме да покажете, че в името на достойнството на съвременна Русия имате духовната, моралната сила не само да подкрепите, но дори и да спомогнете за финансирането на предложената промяна на върха Бунарджик в Пловдив. Защото самата Русия е най-голямата, най-изтерзана жертва на същия този комунизъм - и точно затова е най-заинтересована да бъде възпрян най-сетне (и то завинаги!) неговия тъй злотворен идеологически потенциал.

Г-н Кмете, ще се радваме в най-скоро време да предприемете всички необходими технически мероприятия по осъществяването на предложената промяна.

4 февруари 2019 г., Пловдив

С най-добро чувство подписали горното предложение:

1. Христо Марков

2. Николай Димов

3. Ангел Грънчаров

4. Владимир Петков-Трашов

5. Димитър Атанасов - Кабули

6. Неделин Бояджиев

7. Иво Инджев

8. Мария Василева

9. Райчо Радев

10. Весела Христозова

11. Георги Стоянов

12. Йордан Тошев

13. Тодор Даскалов


Още по темата: общо новини по темата: 114
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
21.02.2024 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Здравейте Путиновци и Альошовци. Тъй като виждам, че много ви е мил паметника "Альоша" и не давате да падне парченце от него, искам да ви попитам Путин по колко ви е дал за да остане. Искам да ви призная, че на нас които сме се подписали за поставяне на паметник на "Васил Левски" мистър Сорос ни даде по една сума от 5000 $ :)
-2
 
 
Един въпрос: ако комунистите бяха вдигнали х*й, и на него ли сега щяхте да казвате, че е историческо наследство - и сакън - да не го пипаме от Бунарджика????
на 07.02.2019 г.
0
 
 
Пак ми интересно , какъв свят живеете. В съвременния свят , хората се разграничават от фашизма , комунизма и прочие моменти , това че са останали паметници от тази епоха, показва че сме минали през този период и трябва да сме го надделели, но една група хора , наречени "Интелектуалци" или там как още се наричат са решили да се излагат пред Европа и света. В съвременния свят няма червени , зелени и там каквито си съчинявате. Русия и Германия не са онези държави , които бяха едно време и България не интересна за тях , защото ние , като държава се препродавахме на куп други държави и никога не сме показали собствена воля - дори да хванем спорното откриване на ЕСК и куп други моменти. И все пак въпроса , къде бяха тези "Интелектуалци" през последните 20 - 10 - 5 - 1 години, защо именно сега се сетиха че паметника им пречи ?!?! Това не са "Интелектуалци" , а по-скоро долни мрънкачи или по-скоро хейтъри , които си нямат друга работа и се заели да махат паметника. Господа "Интелектуалци" вземете реше някои от по належащите проблеми в града , вместо да се занимавате с глупости ( най малко махнете тролейните релси от вашите предишни господари, почистете някое тепе , мислете за проблемите на инфраструктурата на града , има къде по сериозни проблеми от паметника , а и бутане и преместваме, а след това ?!?! И кой я измисли тази глупост , да иска пари и подкрепа от Путин , при положение че него и народа му заклеймяват като натрапник и какво правим ако Путин каже добре бутаме Альоша и вдигаме паметник на Гагарин )
0
 
 
Паметникът на Альоша е свещен символ, мистичен тотем, освещаващ престъпното господство на комунистите и на техните московски покровители над свидното ни отечество! Затова докато Альоша и МОЧА (Монументът на окупаторската червена армия) в София (и в другите големи български градове) стърчат в небесата, дотогава властта на комуно-русофилските подлоги над България ще бъде непоклатима. И затова комунисто-путинците така бясно бранят своите пропагандно-идеологически тотеми, освещаващи престъпната им власт! Докато тия изцяло злотворни символи тровят и раздират българската народна душа, добро няма да видим, напротив, ще продължаваме да страдаме. Животът за човека се определя от символи (архетипи), властващи подмолно над човешките души; каквито са символите, на които се покланяме и в които вярваме, такива сме и самите ние, а и животът ни ще е точно такъв. Нима още не сме разбрали, че от комунистическата бесовщина добро не може да произлезе по никой начин?! За жалост се стигна дотам, че ние, българите, допуснахме страшно, несрещано по-преди национално падение: да боготворим и да търпим символи, маркиращи най-недопустима гавра над нашата чест! Да, ние търпим паметниците на окупатора и душителя на българската свобода, а поробителите-мъчителите си наричаме "освободители"! Не може върху очевидни лъжи да се крепи и да произлиза духовната субстанция на българския живот; на това основание ние като страна и нация пропадаме в неудържимата гибел. Други народи, радващи се на заслужен просперитет, се кланят на Христос и почитат неговите свещени истини, а тотално дебилизираните и обезчовечени от комунистическите лъжи зомбита у нас (те изобщо не са малко!) се кланят на окупатора Альоша, кланят се на альошовците, турили на власт кървавия комунистически режим, кланят се най-вече на руските шмайзери и танкове, без които комунизъм у нас никога нямаше да има! Затова и заразената от вируса на комунистическите лъжи нация е болна; а оздравяването й ще започне едва когато очистим душите си от лъжите - и поемем смело по пътя на истината, на достойния и свободен живот. Не можем да вървим напред, бидейки обърнати назад, като гледаме назад доникъде няма да стигнем. Кошмарното ни минало поражда и съвременните кошмари, които тровят живота ни. И разделят нацията ни наполовина, едната част дърпа напред, другата дърпа назад; в резултат стоим неподвижни в мъртва точка, която е крайно време да бъде нарушена и надмогната. Иначе като инатливи буриданови магарета ще загинем не толкова от глад, колкото от съзнанието за собственото си безволие - и заради самоунизеността си. Нима искаме да сме единственият народ в историята, загинал от простотия - и от тъп, безсмислен инат?!
+1
 
 
Интересно е, че продажната комуноидно-русофилска многострадална душа за Альоша не само душа дава, но е способна дори и... дупе да даде; да, душа дава, но Альошката не дава; отечеството си продава, но Альоша не дава! Даже и срещу Апостолът на свободата Левски е способна да излезе за да запази Альошката, символът на тяхната престъпна и тъй крадлива власт - щото без завоевателите и окупаторите альошовци комунистите щяха да видят власт у нас на кукуво лято!!! Вижте коментарите, пък си правете извода на какви патетични идиотщини е способна въпросната комуноидно-рубладжийска продажна душица, способна да проституира с всичко свято, с всичко българско...
О,Локо Пловдив Ти си най-голям! О, Локо пловдив Ти си най-велик! _ Теб обичам Аз Ти ...си най-голям ___ Ти си най- великия На света .
на 07.02.2019 г.
+2
 
 
1. Иво Инджев -журналист секретен сътрудник Ивайло 1983-1989 I главно управление Райчо Радев философ съдържател на явочна квартира Резиденция 1982-1990 VI управление, 2 отдел, 4 отделение
О,Локо Пловдив Ти си най-голям! О, Локо пловдив Ти си най-велик! _ Теб обичам Аз Ти ...си най-голям ___ Ти си най- великия На света .
на 07.02.2019 г.
0
 
 
13.02.2019 - чукваш 62 а Любомир Минчев , не ти остана мн !
О,Локо Пловдив Ти си най-голям! О, Локо пловдив Ти си най-велик! _ Теб обичам Аз Ти ...си най-голям ___ Ти си най- великия На света .
на 07.02.2019 г.
0
 
 
1. И на МОЧА, и на Альоша - от един дол дренки. Те са промяната! -!03.03.2017 2 . Идиоти, разбрахте ли защо Альоша виси над главите ви! -09:23 / 10.11.2016 Любомир Минчев колко години ще го буташ този паметник , бързаш ли като цяло !?
О,Локо Пловдив Ти си най-голям! О, Локо пловдив Ти си най-велик! _ Теб обичам Аз Ти ...си най-голям ___ Ти си най- великия На света .
на 07.02.2019 г.
0
 
 
АВТОР : Любомир Минчев
на 07.02.2019 г.
0
 
 
Долни соросойдски пе****си и пачаври, защо не се опитате да пипнете само паметника, та да усетите народната "любов"?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: