ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Индустриалните паркове край Пловдив се обединяват в един?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:59 / 30.05.2013Коментари (4)4283
© Plovdiv24.bg
Четири огромни индустриални парка до град Пловдив са на път да се обединят в един и да затворят напълно зоната между града и летището, създавайки предпоставки и условия за нови мащабни инвестиции и бизнес развитие. Това ще стане до две години, когато започне изграждането на нова индустриална зона "Тракия", насочена към селското стопанство, преработката на храни и селскостопанска продукция. Това коментира Пламен Панчев. 

С нея ще се затвори кръгът и обособи регионът като безспорен и най-голям индустриален център на България - изцяло енергийно осигурен и с напълно изградена собствена инфраструктура. Това, според експерти, ще осигури множество възможности за нови инвестиции и навлизане на големи международни компании. 

В момента на километри от Пловдив се намира промишлено-търговската зона "Куклен", която е насочена основно към машиностроенето, металургията, химическата промишленост. Там е и първата индустриална зона "Раковски", която бе изградена за последните 8 години на терен от 85 хектара и вече се е наложила в сферата на логистиката и производството. В нея са ситуирани над 28 работещи предприятия и логистична база на "Кауфланд" на 90 000 кв. м.

Там са световноизвестните компании "Либхер", които сега строят и трети завод. Също "АВВ", които правят сериозна инвестиция в индустриалната зона, като изграждат втори завод и планират да отворят минимум 700 нови работни места.

Третата мащабна зона е "Марица", която обобщава всичко. Изграждането на четвъртата зона "Тракия" ще затвори напълно кръга, предлагайки аграрно тържище и четири преработвателни предприятия, които ще подпомогнат изключително много българските селскостопански производители. 

Общата инвестиция в проекта възлиза на около 40 млн. евро и ще разкрие стотици нови работни места. Всички те, освен че ще привлекат много нови инвестиции и бизнес в града, ще подпомогнат и стартиралите китайски проекти за превръщане на летище "Пловдив" в карго зона, както и държавният проект за изграждане на интермодален терминал. 

В региона вече инвестираха над 15 млн. няколко израелски компании, а в последните месеци са осъществени първи форми на сътрудничество между България и Кирай, чрез компаниите China Volant Industry Co. Ltd - голяма компания, чиято дейност е в различни отрасли. Конкретно в България ще се занимава с производство на тръби и питейно водоснабдяване. 

Те планират и значителни инвестиции в инфраструктурни проекти. Китайската компания Huawei, която е лидер в телекомуникационната индустрия, е също нов партньор на страната ни", коментира Пламен Панчев.


Източник: Агенция "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на smirn0ff
премахни филтъра

+5
 
 
Браво обичам да чета такива хубави новини !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Купа на България, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа с много ранени край "Маказа"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: