ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Идиотските маневри в Пловдив нямат край!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 17.03.2015Коментари (83)10804
© Plovdiv24.bg
Идиотските маневри в Пловдив нямат край. Така читател на Plovdiv24.bg коментира видяното вчера в късния следобед. Какво е предизвикало тази негативна реакция на пловдивчанина?

Здравейте. Изпращам ви снимка, която е направена вчера около 17,50 часа на кръстовището на бул. "Цар Борис Трети Обединител" и бул. "Христо Ботев" в посока Бетонния мост. 

На въпросното място много често се наблюдава следното нарушение - някои от идващите откъм Военна болница и желаещи да продължат направо към Сточна гара се настаняват в най-дясната лента, където обаче има секция за десен завой към "Цар Борис Трети Обединител".

Когато тази секция свети зелено, останалите светофари за направо и наляво светят червено и въпросните индивиди по този начин блокират дясната лента за онези, които искат да направят завоя.

Снощи един такъв шофьор в последния момент "загря", че негов колега отзад иска да завие в посока ПУ и "Тримонциум" и за да му освободи място, се настани почти перпендикулярно на бул. "Христо Ботев", използвайки минималното място между две спрели на светофара коли. И от това положение после какво правим? Направо, надясно или...? 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Направо полудявам като видя някой да кара с 30 км. в лява лента.Пловдив е единственият град в който се изпреварва от дясно.
-3
 
 
Здравейте,въпросният "ИДИОТ" съм аз.Ситуацията,която ме принуди да направя тази маневра е доста сложна и дълга за обяснение.Не смятам да натоварвам никого с това описание на пътната обстановка и моите решения,но ако пловдивските шофьори сме "идиоти" автора на статията едва ли се различава от целокупния образ на пловдивския шофьор (ако е правоспособен водач). Така че,празноглавите драскачи без работа и с амбиция да се изявяват във виртуалното пространство,би било добре да седнат зад волана и да се сблъскат с неудобствата,трафика и дупките на пловдивските улици,и после да поучават останалите.Така с телефонче в ръка от тротоара и баба знае.Ако има желание да кандидатства за званието "Идиот",нека ме потърси.Аз с удоволстие ще се повозя до него в пиковия час по същия маршрут. Искам все пак да благодаря на тези,чийто коментари не страдат от комплексарски критики и проявяват разбиране. Това доказва,че голяма част от пловдивските шофьори не са "идиоти"!
+1
 
 
Очевидно този индивид наистина се е объркал, ако беше някой нагляр щеше да мине стоп линията и да се нареди първи. Много издребняхме тук за нищо и никакво нарушение. Въпреки това, човека дори да се е объркал е виновен и не трябва да се толерира! Толерантност се прави, когато сметнеш, че някой примерно чака в кръстовище или за ляв завой някъде където има задръстване и няма да ти коства нищо да го пропуснеш... Толерантност към нарушители не трябва да има, като се е объркал човека просто ще направи едно кръгче 1км повече и другия път ще гледа знаците и ще внимава...
0
 
 
Случва се да се обърка човек, особено ако не е от града! Но ми правивпечатление, понеже всеки ден карам в града, че пловдивския шофьор си остава нагъл селяндур! Масово, когато светне червено завиват поне още 2-3 коли, които са чакали за ляв завой, но не са навлезли толкова в кръстовището, че да е нужно да се изнесат! Масово се правят 2-ни, 3-ни, че и 4-ни редици за ляв завой при положение, че 90% от кръстовищата имат само по една лента за на ляво! Масово се кара с 300 в града! Масово не се спира и то много често съвсем съзнателно на пешеходна пътека, дори и тя да е снабдена със светофар! Всеки ден ставам свидетел на пешеходния светофар на стадион Ботев! Стига сме бързали, стига сме карали на предела на оцеляването! Нашите деца ще са утрешните пешеходци!!!
+1
 
 
Идиотски кръстовища => идиотски маневри ...
+1
 
 
Да бе вярно както казва ОТ18 незнам как е от военна болница към гарата обаче от гарата към военна в най дясна лента има стрелка светофара за завиване на дясно а отгоре знаците са направо и на дясно . А сега де ко прайм
+2
 
 
А между другото там лентата определена ли е само за надясно, защото ако не е значи не е и нужно да правиш място. Просто чакаш светофара освен на дясно да ти разреши движение направо.
+4
 
 
Всички коментиращи отрицателно към когегата от където и да е ...повечето светофари със секция са "продължаване на ззелено""тоест няма как да се сети ако е от другаде че е ""предварително"" зелено!Бъдете толерантни. Само на сточна гара има предварително зелено..помислете трезво колеги!
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 17.03.2015 г.
-2
 
 
Сигурно и от Сточна гара като отивам към Военна болница не мога от дясната лента да продължа направо. Проблема е, че първо пишете после гледате и на последно място тези които ги слагат тези светофари и знаци вероятно нямат необходимите знания за това тъй като с действията си създават предпоставки за конфилкти.
+5
 
 
Бихте ли ми обяснили къде трябва да се престрои автомобил идващ от ул. Цар Асен I-ви.Естественно,че в дясната лента и след това трябва да се престрои в средна или лява.Е кажете ми сега,как да се престрои от дясна в средна или лява като няма никаква толерантност между шофьорите в града.Не ме разбирайте погрешно има много тарикати,които минават в дясната лента само зщото е свободна.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (886) 16%
Спас Гърневски (795) 14%
Д-р Иван Чомаков (544) 10%
Славчо Атанасов (1455) 26%
Иван Тотев (1493) 26%
Здравко Димитров (487) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: